Жълт код за значителни валежи от дъжд в няколко области

...
Жълт код за значителни валежи от дъжд в няколко области
Коментари Харесай

Значителни валежи в няколко области във вторник

Жълт код за обилни превалявания от дъжд в няколко области във вторник. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Предупрежденията са в действие за София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян.

Там следобяд и през нощта против сряда се чакат количества на преваляванията сред 15 и 25 литра на квадратен метър, а в обособени региони – до 35-40 литра на квадратен метър. Това важи за планинските региони и Рило-Родопската област.

 Седмицата стартира с хладно за сезона време България 2 мин. Седмицата стартира с хладно за сезона време  Нови стихии и интензивни превалявания и през днешния ден България 2 мин. Нови стихии и интензивни превалявания и през днешния ден  Жълт код за мощен вятър в 6 области у нас България 1 мин. Жълт код за мощен вятър в 6 области у нас  Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота Тази сутрин 3 мин. Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота  Седмицата стартира с хладно за сезона време България 2 мин. Седмицата стартира с хладно за сезона време  Нови стихии и интензивни превалявания и през днешния ден България 2 мин. Нови стихии и интензивни превалявания и през днешния ден  Жълт код за мощен вятър в 6 области у нас България 1 мин. Жълт код за мощен вятър в 6 области у нас  Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота Тази сутрин 3 мин. Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота

В Източна България преваляванията ще са единствено на обособени места и най-вече слаби.

Снимка: bTV

Днес облачността над страната ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. Отново на доста места ще има краткотрайни превалявания, не са изключени и гръмотевици.

Ще духа най-вече слаб до сдържан вятър от изток-североизток, в югоизточните региони. На моменти вятърът ще се усилва и повече. Времето ще захладнее . Максималните температури ще бъдат сред 15 и 20 градуса. 

И във вторник ще остане хладно за средата на май. Минималните температури ще бъдат сред 5 и 10 градуса, а оптималните - от 15 до 20 градуса. И на следващия ден облачността ще бъде най-вече забележителна. Места с краткотрайни превалявания ще има най-много в Западна и Централна България

 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР