Малки търговци и превозвачи на горива заплашиха да запалят бензиностанциите

...
Малки търговци и превозвачи на горива заплашиха да запалят бензиностанциите
Коментари Харесай

Ще поскъпнат ли горивата след новия закон - говорят търговците на дребно

Малки търговци и превозвачи на горива заплашиха да възпламенят бензиностанциите и колите си, в случай че се одобри законът за горивата, чийто вносител е депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров. Текстовете минаха на първо четене, а негодуванието против тях не стопира.

Ще банкрутира ли всеобщо дребният бизнес с горива и какво следва, в случай че законът се одобри - тематиката в " Още от деня " разясниха Симо Симов и Владислав Симов, членове на Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива.

По думите им, текстовете на закона са лобистки, обслужват ползите на огромните компании и целят да отстранен конкуренцията. Няма картел, има монопол на пазара, обясниха търговците на дребно.Те са безапелационни, че в случай че законът бъде признат, цените на горивата неизбежно ще се покачат.

Няма да внасяме политически миг в нашия митинг. Ние се обърнахме към всички политически сили, към всички парламентарни групи, с цел да потърсим поддръжката им, обясниха търговците на горива. Не сме срещу закона, в действителност считаме, че той е просрочен, само че е нужна полемика по текстовете, допълниха те.
 За втори ден търговци на горива стачкуваха под прозорците на властта За втори ден търговци на горива стачкуваха под прозорците на властта
Малки и междинни търговци на горива готвят пътна обсада в страната и по граничните пунктове в петък. Днес те излязоха за втори ден на митинг пред проз...

Ще се опитаме да притеглим и други браншови организации и към нашите претенции и да предизвикваме народен митинг, безапелационни са търговците.

Българска национална телевизия предложения вносителя на закона Емил Димитров за присъединяване в диалога, само че той съобщи, че не може да участва, тъй като е зает с съдружен съвет точно по тематиката за горивата.
 Законопроектът за горивата скара Законопроектът за горивата скара "Обединени патриоти "
Законопроектът за горивата скара и съдружните сътрудници от Обединените патриоти, откакто изправи едни против други дребните и огромните търговци в б...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР