НЮ ЙОРК (AP) — Не, Кейти Пери и Риана не

...
НЮ ЙОРК (AP) — Не, Кейти Пери и Риана не
Коментари Харесай

Кейти Пери и Риана не присъстваха на Met Gala. Но изображенията, генерирани от изкуствен интелект, все пак заблудиха феновете

НЮ ЙОРК (AP) — Не, Кейти Пери и Риана не участваха на Met Gala тази година. Но това не попречи на изображения, генерирани от изкуствен интелект, да подмамят някои почитатели да си помислят, че звездите са се появили на стъпалата на най-голямата вечер на модата.

Изображения Deepfake, изобразяващи шепа огромни имена в годишния музей на изкуствата Метрополитън Набирането на средства бързо се популяризира онлайн в понеделник и рано във вторник.

Някои консуматори на обществени медии с орлови очи видяха несъответствия - и самите платформи, като X's Community Notes, скоро означиха, че изображенията евентуално са основани благодарение на изкуствен интелект. Една улика, че вирусна фотография на Пери в рокля, покрита с цветя, да вземем за пример, е подправена, е, че килимът на стълбите съответствува с този от събитието през 2018 година, а не с тазгодишната зелено оцветена тъкан, подплатена с жива зеленина.

И въпреки всичко други бяха заблудени - в това число личната майка на Пери. Часове откакто минимум...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР