Малинопроизводителите готвят голям протест заради драстичното увеличение на цената за

...
Малинопроизводителите готвят голям протест заради драстичното увеличение на цената за
Коментари Харесай

Малинопроизводителите готвят голям протест заради драстичното увеличение на цената за напояване

Малинопроизводителите готвят огромен митинг поради фрапантното нарастване на цената за напояване. Това сподели за " Фокус “ Божидар Петков, ръководител на Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните. 

" Ние информирахме Министерството на земеделието и " Напоителни системи " още на 1 март с писмо незабавно щом констатирахме това фрапантно нарастване, тъй като цените по отношение на 2022 година са увеличени с до 300% в другите стъпала за доставка на водата. Това е шокиращо и невероятно за осъществяване, тъй като водата от 22 ст. на първо ходило се е вдигнала на 2 лева и 23 ст., което е извънредно доста “, изясни той.

" В тази обстановка нашият отговор е не на какъв брой ще се усили цената на ягодите, а дали въобще ще бъде конкурентно допустимо да се създава на тези цени на водата. Тази цена на водата прави производството на ягоди и малини извънредно нерентабилно “, акцентира Петков.

  " Преди 10 дни имахме среща с " Напоителни системи “ и нашето предложение беше цената да си остане такава, каквато е била през 2022 година Зърнопроизводителят Мачуганов предложи на срещата като спешна мярка цената на водата за сезон 2023 година да бъде безвъзмездна, т.е. да се покрие от държавен запас. От министерството дадоха заричане, че ще създадат бързи планове да видят по какъв метод могат да се намерят средства. Но, за жалост, оттогава до момента ние нямаме никаква писмен отговор какво е реализирано в тази посока. В отговор на това на 21 март, организираме извънредно всеобщ митинг в региона на град Лозница “, заяви той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР