Малините са едни от най-вкусните горски плодове, които са изключително

...
Малините са едни от най-вкусните горски плодове, които са изключително
Коментари Харесай

Тези плодове ще ви предпазят от РАК

Малините са едни от най-вкусните горски плодове, които са извънредно богати на витамини и минерали. Почти всеки обича да ги похапва, без да си дава сметка, че по този метод сполучливо може да се защищити от редица ракообразни болести. И всичко това се дължи главно на киселината, която се съдържа в плодовете. Става въпрос за елагова киселина.
Какво да знаем за елагова киселина, съдържаща се в малините?
Тази киселина се съдържа още в наровете и ягодите. Тя е доста потребна и колкото по-често похапваме малини, толкоз по-голяма услуга вършим на здравето си.
За да бъде обаче резултатът от елаговата киселина още по-голям, е нужно да консумирате плодовете сурови. Не е целесъобразно те да минават през термична обработка, нито да бъдат смесени с други съставки.
Една купичка на ден е оптималната доза, с цел да се предпазите от раковите болести, които ни дебнат на всички места.
 Сексът - рисков фактор за развиването на рак Сексът - рисков фактор за развиването на рак
Радиотерапевтът, онколог и началник на клиниката „ Медицинския град “ Станислав Ракитин, в изявление за вестник " Тюменска об...

Пресният сок от малини също се оказва доста потребен за човешкото здраве. Специалистите предлагат да се приема всяка заран на гладно. Много е значимо обаче да си купувате малини само през интервала им на зреене. Това е от края на лятото до края на есента. През останалото време плодовете се оферират на пазара, само че няма по какъв начин да бъдем сигурни дали с тях можем да си набавим всички тези потребни за организма ни съставки.
Не единствено обаче плодовете на малините са скъпи. От листата им също можете да извлечете куп изгоди.
Ако желаете да се предпазите непременно от тези болести, бихте могли да си приготвите следната запарка:
• 1 с.л. листа от малини
 Девет признака на рака на белия дроб Девет признака на рака на белия дроб
Ракът на белия дроб може да бъде разпознат по девет признака, написа вестник „ Експрес ”, базирайки се на данни на Британскат...
• 300 мл. вряла вода
Залейте листата на малините с вряла вода и оставете по този начин близо 20 минути. През това време листата ще пуснат „ на независимост ” всичките си лечебни свойства.

Тази запарка разрешава да се прави през цялата година. Тя работи удобно даже при бебета, в интервала на колики. Можете с нея да премахнете неприятния мирис, да излекувате афти, да се отървете от непоносими киселини и още доста други.
Яжте неограничени количества малини и бъдете здрави. Този плод е толкоз скъп, че даже не е за поверие!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР