Максим Яли, член-кореспондент на Академията за политически науки на Украйна,

...
Максим Яли, член-кореспондент на Академията за политически науки на Украйна,
Коментари Харесай

Новата "стара" схема на Путин да шантажира Европа с глад и мигранти

Максим Яли, член-кореспондент на Академията за политически науки на Украйна, оповестено в УНИАН

В Русия прибягват до прям шантаж заявявайки, че ще оказват помощ за недопускането на международна продоволствена рецесия против анулация на западните наказания. Владимир Путин работи по класическата " кагебистка " скица: на първо време основава проблем, а по-късно предлага да го реши. В това се показва и същността на заканите към основаването на подоволствена и миграционна рецесия.

Но в случай че не решиш казуса с първоизточника, с главната причина за даден проблем, то той наложително ще се повтори. Много години западните елити се опасяваха да расърдят Владимир Путин. не въвеждаха строги наказания след окупацията на Крим и началото на войната в Донбас. И притискаха Украйна, заставяйки я да извършва капитулантските Мински споразумения. Но karma i a bitch (кармата е кучка, прел. от английски).

Поради това, в случай че те (Западът, бел. ред.) не престават да се бавят с даването на ракетни системи за залпов огън (РСЗО), Противовъздушна отбрана и противоракетна защита (ПРО) на Украйна, а по този начин също разрешат на съветските военни да завоюват борбата за Донбас, още есента ще усетят на личен тил всички " прелести " от своята многогодишна мекотелост и безгръбначие.

Европейските елити въобще не ги е еня за вероятната гибел от апетит на милиони хора в Африка и Близкия изток от липс ана снабдяване. Те, преди всичко, са обезпокоени от допустима нова вълна мигранти от тези страни, прелестно помнейки последствията от предходната през 2015 година

Тази вълна им беше проведена точно от Путин - при помощта на " килимни " бомбардировки на Алепо и други сирийски градове. Но вместо да одобряват строги наказания, те го върнаха на " масата за договаряния " след относителната изолираност през 2014-та година, а също така започнаха да си подават топката с него в тъй наречените " Нормандски формат ".

Не е учудващо, че в този момент той се пробва да повтори този трик като в прав текст декларира, че упорства за унищожаване на глобите в подмяна на разблокирането на украинските пристанища за износ на зърно. И, несъмнено, ще упорства за признание на анексираните територии.

Ако украинското управление устои на натиска и изиска в подмяна на експорта на зърно да получи системи за Противовъздушна отбрана, ПРО и РСЗО, а тези същите Франция, Италия и Германия не престават да бавят помощта и да оферират все нови и нови " мирни проекти ", то милиони гладни мъже, дами и деца ще нахлуят точно при тях. Гърция също е под опасност, само че тя основно е пунк за прехвърлянето им.

Апропо, в Европейски Съюз към този момент оцениха разликата сред тези преселенци и нашите наложително изселени мигранти, които се приспособяват (на Запад, бел. ред.) доста по-леко и работят за богатството на техните стопански системи, попълвайки неналичието на работна ръка (в този смисъл аз чак в този момент разбрах какъв брой стратегически вярно е било да не се пуска мъжкото население да напуща Украйна по време на военното положение).

Тоест, нашите трудови мигранти са грамаден запас за развиване на стопанските системи на Европейски Съюз. Което не може да се каже за идващите от Африка и Близкия изток, които се задоволяват с помощи, имат висок уровен на фертилност (раждаемост), отхвърлят да се асимилират и да учат език, имат доста по-ниско равнище на професионална склонност, с изключение на за " черна работа ". Всичко това към този момент беше казвано от самите водачи на Европейски Съюз. Тази същата Ангела Меркел, която говореше за неуспех на политиката на " мултикултурализъм ". Даже не приказвам за религиозния екстремизъм и терористичните закани.

Така че, уважаеми сътрудници, мислете! А на нашето управление да пожелая устойчивост. Именно " наглата дипломация " в изискванията на война за оцеляването на страната и нацията е само правилният и вероятен вид. Време е високомерните европейски служители да схванат, че ние всички сме в " една лодка ". Иначе те ще станат очевидци на нова " настъпление " и ще повторят ориста на Римската империя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР