Макс Верстапен започна защитата на световната си титла във Формула

...
Макс Верстапен започна защитата на световната си титла във Формула
Коментари Харесай

Доктор Марко се радва, че прогнозата на Верстапен не се сбъдна

Макс Верстапен стартира отбраната на международната си купа във Формула 1 за 2021 година по един меко казано пагубен метод, откакто отпадна в две от първите три надпревари за сезон 2022. Така след Гран При на Австралия той бе на цели 46 точки зад Шарл Леклер, който пък имаше две победи и едно второ място до този миг.

След старта в Мелбърн самият Верстапен бе доста песимистично надъхан за възможностите си за втора поредна купа, като съобщи, че ще му трябват сред 33 и 36 старта, с цел да заличи пасива си, а до края на сезона оставаха 19 плюс 3 спринта. Само 15 кръга по-късно обаче нидерландецът си подпечата втората поредна купа, 4 старта преди края на сезона.
 Макс Верстапен е новият международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен е новият международен първенец във Формула 1
За това с изключение на доста мощното показване на първенеца и неговия отбор Ред Бул спомогна и пагубното показване на Ферари след старта в Мелбърн. След успеха на „ Албърт Парк “ в лагера на „ Черните кончета “ започнаха да позволяват множествот тактически неточности, най-много в Монако и Унгария, а също така и слабата надеждност и пилотските неточности на Леклер и Карлос Сайнц също помогнаха на Верстапен и Ред Бул.
 Верстапен: Каква година единствено Верстапен: Каква година единствено
„ След този неприятен старт Макс сподели, че ще му трябват сред 33 и 36 надпревари, с цел да настигне. Благодаря на Бога, че сторихме това по-бързо. Страхотно показване от целия тим и беше значимо, че имахме по-добра надеждност от Ферари “, сподели пред австрийската телевизия ServusTV моторспорт съветникът на „ Биковете “ лекар Хелмут Марко.
 Верстапен дефинира купата за 2022 като „ по-добра “ от тази за 2021 година Верстапен дефинира купата за 2022 като „ по-добра “ от тази за 2021 година
Той също по този начин обясни и какви ще са задачите пред Ред Бул в оставащите четири кръга до края на сезона. Освен спечелването на купата при конструкторите, което може да се случи още в Гран При на Съединени американски щати другата седмица, лекар Марко се надява Серхио Перес да успее да се пребори с Леклер за второто място при водачите. Преди старта край Остин мексиканецът има задатък от една точка пред водача на Ферари.
 За какво още може да се бори Макс Верстапен през 2022 година? За какво още може да се бори Макс Верстапен през 2022 година?
„ Нашият триумф беше реализиран посредством единството и пристрастеността на тима в борбата за международната купа. Когато печелиш ти постоянно искаш да оптимизираш това. До в този момент имаме шест трофеи при водачите, само че в никакъв случай не сме печелили първите две места в крайното класиране “, сподели лекар Марко.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР