Макларън и Фернандо Алонсо бяха принудени да пропуснат третия ден

...
Макларън и Фернандо Алонсо бяха принудени да пропуснат третия ден
Коментари Харесай

Алонсо пропусна третия ден от тренировките за Инди 500

Макларън и Фернандо Алонсо бяха принудени да пропуснат третия ден от тренировките за Инди 500 поради случая на двукратния Ф1 първенец от предния ден. Това оставя Алонсо с най-малък пробег на пистата преди квалификацията през уикенда. За двата подготвителни дни, в които Алонсо бе на трасето, той записа едвам 96 обиколки, като това частично се дължи и на проблем в електрониката на автомобила му. За съпоставяне водачът, който свърши най-вече работа на " Индианаполис " до момента - Спенсър Пигът навъртя 302 обиколки за трите подготвителни сесии.

След тежкия случай на Алонсо, от който той излезе навредим, екипът се пробва да приготви нов автомобил за испанеца благодарение на Карлин, които са сътрудници на Макларън за кулминационния кръг от календара на американските автомобилни серии Индикар. За тимовете остава единствено още един подготвителен ден преди квалификациите на Индианаполис.
.@alo_oficial has been checked, cleared, and released from the @IMS Indfield Medical Center, but this can’t be the way he and @McLarenIndy hoped #Indy500 Practice would go today.#ThisIsMay | @IndyCar pic.twitter.com/Q2zUD13QhI
— Indianapolis Motor Speedway (@IMS) May 15, 2019
" Трябва да вземем елементи от единия автомобил и да ги преместим в другия. Някои елементи би трябвало да дойдат извън, би трябвало да сменим мотора. Искаме да създадем всичко по верния метод ", разкри шефът на Макларън за Инди 500 Жил де Феран.

В третата подготовка най-висока скорост разви Ед Джоунс от Ед Карпентър Рейсинг, който бе и единственият водач в топ 5, чийто автомобил е задвижван с мотор Шевролет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР