Макети на самолетите Boeing © Jason Lee Още по темата

...
Макети на самолетите Boeing © Jason Lee Още по темата
Коментари Харесай

Китайските авиокомпании ще купят над 7000 самолета в близките 20 години

Макети на самолетите Boeing

© Jason Lee Още по тематиката
United Technologies пред закупуване на Rockwell Collins за 30 милиарда $

Сделката може да бъде следващата във все по-консолидирания бранш за авиационно съоръжение
30 авг 2017
Lufthansa желае да купи самолетите за дълги полети на Air Berlin

Голям интерес към активите на банкрутиралата немска авиолиния
30 авг 2017
Повече пасажери и самолети подвигат приходите на летище София

От държавните транспортни сдружения растеж през първата половина на годината има и пристанище Бургас
16 авг 2017

Китайските самолетни компании евентуално ще закупят над 7000 пътнически самолета на обща стойност 1.1 трлн. $, с цел да задоволят възходящото търсене за вътрешни и интернационалните полети на китайското население, оповестява Reuters. Оптимистичните упования са на американския производител на самолети Boeing, който в сряда показа новата си поправената прогноза за разширението на китайския флот от пътнически самолети в околните 20 години.

Очакванията на Boeing са китайските самолетни компании да закупят близо 7240 нови самолета за интервала до 2036 година, което е с 6.3% повече по отношение на миналата прогноза на компанията, съгласно която се очакваше да бъдат купени 6810 нови машини. От Boeing изясняват удобното за компанията изменение с по-доброто развиване на китайската стопанска система.

" Силният стопански напредък на Китай, забележителните вложения в инфраструктура, възходящият дял на междинната класа и разрастващите се бизнес модели на локалните авиолинии поддържат тази дълготрайна вероятност ", изяснява Ранди Тинсет, вицепрезидент на маркетинговия отдел на Boeing Commercial Airlines, подразделението на американската компания, което се занимава с производството на пътнически самолети.

1/5 от международното търсене

Оптимистичните прогнози значително изясняват и битката за пазарен дял в Китай сред американския производител Boeing и френската Airbus, които започнаха построяването на фабрики за самолети в страната. " Китайският набор от пътнически самолети се чака да нарасне с темпове много над междинното за света и вследствие на това близо 20% от международното търсене на нови самолети ще бъде от самолетни компании с централи в Китай ", споделя Тинсет в свое изявление, обяснявайки мощната конкуренция на китайския пазар.

И двете водещи компании са извлекли доста изгоди от нападателните проекти за уголемение на китайските самолетни компании. От своя страна обаче самите компании регистрират все по-ниска рентабилност от полетите, които правят, заради засилената конкуренция на вътрешния авиационен пазар и разноските за увеличение на пътническия потенциал. Според Boeing над 75% от всичките 7240 поръчки на пътнически самолети ще бъдат употребявани за пътувания в страната или в Азия. От друга страна, едвам към 1670 от новите самолети ще бъдат за междуконтинентални полети, споделят от самолетния производител.

Тинсет обаче чака, че застоят в доходността на самолетните компании ще бъде краткотраен. " Инвестицията в пътнически самолети е сериозна и изисква време, само че в последна сметка се отплаща ", разяснява той. Той прибавя, че е даже по-оптимистично надъхан във връзка с дълготрайните стопански вероятности, визирайки възраждането на въздушния превоз. С оглед на мощния напредък на китайската стопанска система през последните години занапред се чака и да извлечем изгоди от авиационния превоз на товари, споделя Тинсет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР