Македонците вече никога няма да бъдат българи. Нужно е да

...
Македонците вече никога няма да бъдат българи. Нужно е да
Коментари Харесай

Пантев: Да се разделим с македонците като приятели

Македонците към този момент в никакъв случай няма да бъдат българи. Нужно е да приемем, че би трябвало да се разделим с тях като с другари. Това разяснява проф. Андрей Пантев в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

" Идентичност се губи, когато е уязвима, когато е слаба, това е тъгата и ерозията на македонските българи. Ние сме ги оставили, добре е да помислим върху тази историческа взаимозависимост. Македонците към този момент в никакъв случай няма да бъдат българи. Балканският шовинизъм е построен на езикова основа. Нужно е да приемем, че би трябвало да се разделим с македонците като другари ", безапелационен бе проф. Пантев, разяснявайки разногласието със съседите за историята и езика, довел до ветото на България върху старта на договарянията на съседите с Европейски Съюз.

В изявлението си проф. Пантев дълго приказва метафизичен за опиянението, което ни разрешава да забележим по-доброто бъдеще.

" Човечеството постоянно е търсило метод да се опиянява. Всъщност става въпрос за нещо друго - търсим някакво в допълнение чувство за неизмеримо прекарване и нормално го получаваме ", изясни историкът. В дословния смисъл той дефинира като компесаторен механизъм обстоятелството, че някои хора изобщо не пият, а други пият до безпаметност. Според него няма произведение на изкуството или каквото и да е създание, което да не е било повлияно най-малко малко от алкохола.

Трябва да се опияним, с цел да забележим по-добро бъдеще, тъй като по този начин се раждат концепциите, идеологиите, даже диктатурата - внезапно ти се опияняваш от обстоятелството, че различен дефинира ориста ти, сподели още проф. Пантев.

За него демокрацията е зачената греховно, в двуличие. Гърците мислят за нея, само че не мислят за робите. " Да си демократ към този момент е пошла дума, само че това е по този начин, когато се използва декларативно, машинално, като опрощение за диктатурата, сподели още Андрей Пантев.

" Диктатурата е зачената редом с демокрацията и в действителност през цялата история на човечеството народна власт не съществува ", добави той, обяснявайки, че доказателството е във обстоятелството какъв брой доста закононарушения се правят в името на демокрацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР