Македонският вицепремиер, отговарящ за политиките за държавно управление Славица Гърковска

...
Македонският вицепремиер, отговарящ за политиките за държавно управление Славица Гърковска
Коментари Харесай

Македония готви нов закон за държавната администрация, обвързан със санкционните списъци на ЕС и САЩ

Македонският вицепремиер, отговарящ за политиките за държавно ръководство Славица Гърковска разгласи, че е стартирала законодателна самодейност, която ще попречи на лица, които са в листата със наказания на Съединени американски щати и Европейския съюз да заемат каквато и да е служба или да работят в администрацията.


Пред телевизия " Сител " Гърковска акцентира, че са нужни законови промени, които да плануват, че в случай че длъжностно лице, което сега е заема държавен пост, получи такава глоба, мандатът му да бъде преустановен неотложно.

„ Защото в случай че се вършим, че все едно нищо не се е случило след налагането на сходни наказания, разрушавам доверието в институциите. Това не способства за построяването на система, на която жителите да имат доверие. Така ще понижим фрапантно корупцията в миг, в който е нужно да се види, че системата работи независимо и има санкции и наказания за всички, които са нарушили етичните и моралните правила “, сподели Гръковска.

В тази тенденция, паралелно с повишение на критериите към държавните чиновници е направено и Предложение за промени и допълнения в Закона за ограничаващите ограничения, като към правно обвързващите резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и правните актове на Европейски Съюз, ще бъдат добавени и санкционните ограничения на Съединени американски щати./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР