Македонският президент Стево Пендаровски твърди, че има координирана държавна политика

...
Македонският президент Стево Пендаровски твърди, че има координирана държавна политика
Коментари Харесай

Пендаровски към БПЦ: Кои сте ви да размисляте за името на църквата ни?

Македонският президент Стево Пендаровски твърди, че има координирана държавна политика сред българските управляващи и Българската православна черква (БПЦ)по отношение на Северна Македония.

" Безобразието отива до такава степен, че от Българската православПЦ споделят, че признават църквата в Северна Македония, а за името ѝ ще размислят в идващия интервал. Кои сте вие да размисляте? ", разяснява Стево Пендаровски в изявление за телевизия " 24 ", представено от Българска телеграфна агенция.

Преди ден Светият Синод на Българската православна черква приветства в свое решение повдигането на схизмата на Православната черква в Северна Македония.

На свое съвещание в цялостен състав Светият Синод прегледа писма на Вселенския патриарх Вартоломей и Сръбския патриарх Порфирий по отношение на каноническия статут на Православната черква на Северна Македония.

" Българската православна черква - Българска патриаршия с признателност към Бога и духовна наслада приветства решенията за повдигане на схизмата и влиза в канонично и евхаристийно общение с Православната черква на Северна Македония. Въпросът за името на Православната черква на Северна Македония следва да бъде прегледан ",се споделя в решеието.

На 8 юни Гръцката православна черква също подвигна схизмата над православната черква в Северна Македония, наричайки я Охридска архиепископия

Синодът на Атинската архиепископия изрази сериозна угриженост на първо място по отношение на потреблението на името " Македонска православна черква " в писмото на Сръбската патриаршия, " защото това навлиза във вътрешните работи на Гръцката черква, която също има зона под своя пълномощия, наречена " Македония ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР