Македонският премиер Зоран Заев заяви в София, че очаква спорът

...
Македонският премиер Зоран Заев заяви в София, че очаква спорът
Коментари Харесай

Зоран Заев: Решение за името е добро и за Македония и за Гърция и за ЕС

Македонският министър председател Зоран Заев съобщи в София, че чака разногласието за името с Гърция скоро да бъде решен и това би било добре и за Скопие, и за Атина, и за Европейски Съюз, оповестява вестник " Нова Македония ". Заев счита, че в този момент са най-големи възможностите този дълготраен проблем дефинитивно да бъде решен, което би отворило пътя на Македония към Европейски Съюз. Все отново той посочи, че този проблем продължава повече от 25 години и в случай че беше елементарен за решение, някой до момента би го решил, съобщи Българска телеграфна агенция.

На журналистически въпрос за митингите в Скопие срещу договарянията за името с Гърция и Договора за добросъседство с България, Заев декларирал, че Македония е демократична страна, всеки има право да стачкува, само че държавното управление би трябвало да се грижи за положителните вероятности на всички жители, отбелязва в. " Нова Македония ". Зоран Заев изтъкнал, че задачата му е Македония до юни да получи дата за договаряния с Европейски Съюз. Заев взе участие в София в срещата на водачите на Западните Балкани с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, написа изданието.

Новото управление на ВМРО-ДПМНЕ е поканило водача на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски да се причисли към тях, оповестява " Вести ". Новото управление на ВМРО-ДПМНЕ към този момент е имало няколко срещи с Любчо Георгиевски и членове на неговата партия ВМРО-НП, на които са разговаряли за вероятното връщане на старите членове на Вътрешна македонска революционна организация в партията.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски декларирал, че ще има промени в статута на партията и ще бъдат образувани два нови партийни органа - Съвет на ръководителя и Съвет на изпълнителния комитет. В изявление за Канал 5 Мицкоски декларирал, че задачата на ВМРО-ДПМНЕ е победа на идващите избори и 61 депутати в Народното събрание.

Бившият ръководител на ВМРО-ДПМНЕ Любчо Георгиевски поддържа избора на Християн Мицкоски за нов водач на партията. Той написа в своя профил във Facebook, че би трябвало да се даде късмет на младия Мицкоски, отбелязва " Вести ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР