Макар повечето от нас да свързват италианската кухня единствено с

...
Макар повечето от нас да свързват италианската кухня единствено с
Коментари Харесай

Три идеи за вкусни плънки за калцоне

Макар множеството от нас да свързват италианската кухня само с огромното многообразие от пици и паста, с изненада ще установите, че тя надалеч не е единствено това. Има безчет забавни месни, рибни и зеленчукови предписания, само че в случай че желаете да пробвате точно тези ястия, с които няма по какъв начин да не свържете Италия, е добре просто да се научите да ги приготвяте по разнообразни способи.

В случая се има поради, че лазанята не се подготвя само с кайма и пицата не е наложително да е месна. Във всички обичайни типове италиански пици и паста могат да бъдат добавяни безчет аромати и зеленчуци, които не сме привикнали да срещаме в българските заведения за хранене и които считаме, че не са присъщи за италианския усет. Сега да вземем за пример Ви предлагаме 3 апетитни плънки за пица Калцоне, които в действителност биха Ви изненадали:

Вариант 1 за плънка за пица Калцоне

Необходими артикули: 250 г спанак, 200 г стерилизирани домати, 1 скилидка чесън, 150 г сирене, 2 печени чушки, 1 с. л. зехтин, сол, захар и босилек на усет.

Начин на подготвяне: Бланшираният спанак се отцежда, а доматите се пасират. Другите артикули се нарязват и се подправят на усет. С доматената примес и спанака се намазва пицата, прибавят се нарязаните зеленчуци и натрошеното сирене. Пицата се прегъва на две и се затваря.

 Пица Калцоне

Вариант 2 за плънка за пица Калцоне

Необходими артикули: 700 г авансово сварени аспержи, 1 скилидка чесън, 1 консерва гъби, сос за пица, 1 с. л. зехтин, 150 г сирене, риган и босилек на усет.

Начин на подготвяне: Аспержите и гъбите се нарязват на тънки резени, скилидките чесън се накълцват. Пицата се намазва със соса за пица, върху нея се подреждат зеленчуците, поставя се натрошеното сирене и мечтаните подправки и пицата се прегъва на две.

Вариант 3 за плънка за пица Калцоне

Необходими артикули: сос за пица, 1 тиквичка, няколко гъби, няколко маслини, 4- 5 късчета моцарела, босилек и риган на усет.

Начин на подготвяне: Блатът за пица се намазва с доматения сос и върху него се подреждат нарязани на доста тънки кръгчета тиквичка, маслини и гъби, които се поръсват с пресния босилек и риган. Най-отгоре се поставя моцарелата, след което пицата се прегъва и е подготвена за печене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР