Макар и най-малобройната, вашата парламентарна група има своето място, а

...
Макар и най-малобройната, вашата парламентарна група има своето място, а
Коментари Харесай

Румен Радев към Български възход: Макар и най-малобройната, вашата ПГ има своето място и отговорност в Народното събрание

Макар и най-малобройната, вашата парламентарна група има своето място, а и своята отговорност в 48-то Народно заседание. Това сподели президентът Румен Радев на почналите съвещания с партия " Български напредък “, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

" От началото на консултациите измина към този момент месец. Предоставих задоволително време на парламентарно показаните партии да излязат от реториката на изборите и да намерят рационален консенсус за сформиране на кабинет, само че не виждам резултат в тази посока. Напротив – вместо да се ангажира със сформиране на държавно управление, да се занимава с проблемите, които касаят българските жители, по Плана за възобновяване и резистентност, по попълване на разнообразни институции с изминал мандат, Народното събрание реши да се занимава с Изборния кодекс. Дали това е главният приоритет на обществото ни, както и четиричасовият спор за наименованието на закона, аз надълбоко се колебая. Но въпреки и най-малобройна, вашата парламентарна група има своето място, а и своята отговорност в 48 Народно заседание “, съобщи Румен Радев.

" В тази връзка бих желал да чуя вашата оценка за опцията този парламент да излъчи болшинство и кабинет, какви ограниченията за излизане от рецесията оферирате. Далновидната и рационална политика изискват поредност и припокриване на декларираните позиции с действителните дейности. Вие към този момент заявихте подготвеност да водите разговор с всички парламентарни сили за сформиране на държавно управление. Какви цели ще следвате в осъществяване на тази поръчка “, добави президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР