Макар и да не успя да влезе в парламента като

...
Макар и да не успя да влезе в парламента като
Коментари Харесай

ФУРИЯ! Ива Митева удари на камък като депутат, но си намери вратичка и влиза в парламента

Макар и да не съумя да влезе в Народното събрание като народен представител, някогашният ръководител на Народно събрание и някогашен народен представител от „ ИТН “ Ива Митева ще работи в законодателната институция още веднъж като шеф на дирекция „ Законодателна активност и право на Европейския съюз “.
Митева напусна Има Такъв Народ дружно с Любомир Каримански и пробваха да влязат в Народното събрание с новата групировка „ Заедно “, само че по този начин и не съумяха да прескочат 4-те %, предава Лупа.
Директорският пост в Народно събрание ексдепутатката заемаше още преди да влезе в политиката, както и по време на активността на 48-то Народно заседание. Тогава Митева към този момент беше напуснала „ ИТН “ откакто партията не мина прага от 4% от гласовете на гласоподавателите за влизане в Народното събрание.
Завръщането на Митева в Народното събрание става с помощта на закона за държавния чиновник, в чиито заключителни разпореждания е записано, че държавен чиновник, който бъде определен за депутат, има право след преустановяване на пълномощията му да се върне на заеманата от него служба. В изборния кодекс е посочено, че претендентите, които са на обществена служба, наложително би трябвало да употребяват заплатен или неплатен годишен отпуск за времето от регистрацията за изборите до оповестяването на резултатите.
От януари 2020 година до момента Ива Митева е оглавявала дирекцията в промеждутъците от време, в които не е била народен представител, а по време на предизборните акции е била в неплатен отпуск. Сега тя още веднъж ще съветва народните представители за качеството на законодателството им.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР