Макар че взех всички тестове и преминах всички прегледи, едва

...
Макар че взех всички тестове и преминах всички прегледи, едва
Коментари Харесай

Свекърва ми искаше да се откажа от сина си… А накрая се оказа, че е криела страшна тайна

Макар че взех всички проби и прекосих всички прегледи, едвам след раждането разбрах, че имам особено дете.

Съпругът ми и аз чакахме с неспокойствие раждането на първото ни дете. Щастието ни беше помрачено единдствено от отношението на майката на брачна половинка ми към моята бременност, защото тя сподели, че единствено луди хора раждат в наши дни.

А другояче още от първите дни със свекърва ми бяхме в отлични връзки. За три години фамилен живот нямах един спор с майката на брачна половинка ми.

Обаче бях шокирана от това по какъв начин свекърва ми одобри новината за идното попълнение в фамилията.

Мъжът ми също беше шокиран от изказването на майка си и направи няколко опита да я убеди да си мери приказките, само че майка му имаше единствено един отговор:

— Има фамилии, които въобще живеят без деца и при тях всичко е наред, само че вие незабавно решихте да раждате. Дори нямате личен дом, а сте решили да се сдобиете с наследници.

Майката ми ме поддържаше по телефона, доколкото можеше, тъй като живееше в различен град. С мъжа ми даже не искахме да чуем да се отървем от детето, макар че свекърва ми непрестанно ни говореше за това.

Едва след раждането научих, че съм родила слънчево дете със съществени патологии. След раждането свекървата се появи в родилния дом и стартира да упорства да се откажа от бебето, тъй като той ще съсипе живота ни:

– Няма да можеш даже да родиш второ дете, тъй като няма да имаш време за това, а брачният партньор ти няма да издържи на подобен стрес и ще тенапусне.

Майка ми се разплака и ме посъветва да направи както споделя свекърва й. Съпругът ми стартира да мисли да напише отвод от бебето. Само аз бях твърдо уверена, че сме са семейство и можем да преодолеят всичко.

Мъжът ми ме напусна, когато синът ми беше на една година, той просто сподели, че не може да го понесе, че се смущава от личното си дете, че го счита за свое наказване. След като брачният партньор ми напусна фамилията, бях оставена в пъкъла, нямах пари даже да си купя храна.

И тогава в живота ми се появи баба Маргарита, бабата на брачна половинка ми по бащина линия. Тя дойде и ми сподели със сина ми неотложно да се преместим при нея.

Дори не знаех, че мъжът ми има баба, тъй като татко му умря преди повече от 10 години, а тя е живяла напълно наоколо.

Историята, която ми описа баба Маргарита, ме шокира.

Оказа се, че свекърва ми е родила първото си дете още преди тя и брачният партньор й да се оженят, а детето й е било със същата диагноза като моя наследник.

Това заболяване се предава по майчина линия в фамилията на свекървата, само че баба Маргарита схванала за това едвам години по-късно, защото нейната снаха и свекърва деликатно пазели тази загадка: вуйна й и две от сестрите имали същото заболяване.

След раждането на щерка й моята свекърва незабавно написала отвод от нея и споделила на бъдещия си брачен партньор, че детето е умряло по време на раждането и защото тя е вписана в болничните документи като самотна майка, никой не го е питал него за нищо.

След известно време младежите се оженили и година по-късно имаха изцяло крепко бебе. Баба Маргарита продължи:

„ След известно време синът ми почнал да приказва за още едно дете, само че снахата не се съгласила за нищо на света. Когато синът ми почнал да упорства, снахата не издържала и разказала за раждането на болна щерка. Синът ми почнал да търси щерка си и схванал, че тя е умряла преди година в профилирано училище-интернат. Сърцето на сина ми не устоя на това и той получи солиден инфаркт, който стана причина за гибелта му. “

Бях доста шокирана, че нито брачният партньор ми, нито свекърва ми не споделиха нищо за съществуването на наследствено заболяване в фамилията им. И брачният партньор, и свекърва ми първо скриха тази загадка от мен, а по-късно подло я ме оставиха сама да вземам решение този проблем.

ИЗобщо не скърбя,ч е подобен непрокопсаник като мъжа ми напусна живота ми. Синът ми пък неотдавна претърпя сърдечна интервенция и пораства като гальовно и чинно дете. Баба Маргарита пък ми направи по този начин, тъй че подлият внук и майка му да не могат да лишават жилището от мен и нейния наследник.

Съвсем неотдавна баба ми зме с внука на един от нейните другари и скоро ще узаконим връзката си. Бъдещият ми брачен партньор е детски доктор и доста бързо се сприятелява с обичания си наследник.

Впрочем, незабавно споделих на младоженеца, че ще живеем с баба Маргарита, тъй като тя е най-близкият и безценен човек за мен.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР