Мажоритарен собственик на телевизията за здравословен начин на живот WnessTV

...
Коментари Харесай

"Дир.бг" купува мажоритарен дял от нишовата телевизия WnessTV

Мажоритарен притежател на малкия екран за здравословен метод на живот WnessTV към този момент е медийната платформа " Дир.бг ". Тя купува 51% от сдружението " Ефишънси фърст медия ", през което се ръководи каналът. Останалият дял от бизнеса държи създателят на малкия екран Иван Тодоров, който остава и изпълнителен шеф на компанията. Новите сътрудници не афишират обществено каква е цената на договорката.

Целта на " Дир.бг " е да разшири медийното си покритие, като навлезе в телевизионния сегмент с нишово наличие. От началото на юли в границите на " Ефишънси фърст медия " ще стартира да се излъчва и нов кулинарен канал Soul&PepperTV.
Телевизия за здраве
Основаната през 2015 година WnessTV е ориентирана към хора, които се интересуват от спорт, здравословен метод на живот и личностно развиване. От 2018 година каналът излъчва напълно лично наличие. Те обезпечават пресен капитал от общо 500 хиляди лева за развиване на WnessTV против 49% дял от сдружението. Сега те излизат от бизнеса, като на тяхно място влиза платформата " Дир.бг ". Иван Тодоров от своя страна продава още 2% от своя дял, тъй че медията да има мажоритарен надзор.

Приходите на " Ефишънси фърст медия " към 2019 година са в размер на 461 хиляди лева, като по думите на Иван Тодоров пред " Капитал ", половината от тях са от ексцентрична реклама и видеопроизводство, което включва продуктово позициониране и тв наличие, основано съгласно потребностите на дадени рекламодатели. " Около 30% от приходите ни са от общоприета реклама, а 20% от разпространяване ", споделя още той. Рекламното време на Wness TV се продава през организацията The Sales House.

Тодоров споделя, че предходната година компанията регистрира лек спад на приходите, което се дължи главно на понижени вложения от страна на фирмите в общоприета реклама.

По данни на ГАРБ 95% от аудиторията на WnessTV са дами, градско население с приходи над 900 лева на месец. Освен в България, каналът се излъчва също в Хърватия, Северна Македония и Украйна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР