Мъжкият волейболен отбор на България преполови пътя към европейското първенство

...
Мъжкият волейболен отбор на България преполови пътя към европейското първенство
Коментари Харесай

България преполови пътя към Евроволей`21 с 3:0 над Израел

Мъжкият волейболен тим на България преполови пътя към европейското състезание наесен, откакто реализира втора победа от два мача на квалификационния шампионат в Хадера - 3:0 (25, 16, 22) над домакина Израел. 

Селекцията на италианския треньор Силвано Пранди като че беше подценила съперника и в първия гейм това за малко да ѝ изиграе неприятна смешка, само че в последна сметка съумя да го вземе с 27:25. Лежерната игра на нашите продължи и при започване на втория гейм, в който те се видяха изоставащи с 6:10, преди да се стегнат и да вземат нещата в свои ръце, отпускайки единствено още 6 точки на израелците до края.

След сходно разпределяне и още по-голямо закъснение в резултата - 7:12 и 8:13, българският тим пак трябваше да наваксва, като този път съумя да настигне съперника чак при 21:21 и да излезе напред след няколко сервиса-бомби на Тодор Скримов. Така в последна сметка отборът ни затвори чисто мача с 3:0 (за разлика от вчерашното 3:1 против Австрия) след общо 84 минути на терена.

Най-резултатен в дуела за нашите бе капитанът Цветан Соколов с 15 т., Мартин Атанасов добави 14, а Тодор Скримов - 13. За израелците топреализатори станаха Тамир Хершко и Идо Давид с по 13 т.

С този мач приключи първата част от шампионата на квалификационна гр. Б в Хадера, след която отборът на България е водач с 6 т., следван от съставите на Австрия (3 т.) и Израел (0 т.). Втората част стартира още на следващия ден, още веднъж в Двореца на спорта " Енербокс ", с дуела Израел - Австрия, а в събота и неделя нашите ще играят поредно с австрийците и домакините.

Само крайният победител в шампионата ще се класира за Евроволей 2021, чийто домакини са четири страни - Полша, Чехия, Естония и Финландия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР