Мъжкият национален отбор по футбол започва днес участието си в

...
Мъжкият национален отбор по футбол започва днес участието си в
Коментари Харесай

Националите приемат Северна Македония в първия си мач в Лигата на нациите

Мъжкият народен тим по футбол стартира през днешния ден присъединяване си в новия сезон на Лигата на нациите. Мачът е през днешния ден от 19:00ч. на стадион „ Хювефарма Арена “ в Разград.

Любопитно е, че за първи път от много години националите ще играят отвън София. Домакинските мачове на националите в Лигата на нациите ще бъдат в Разград.

След като изпадна в група С през предишното издание на Лигата на нациите националите попаднаха в група дружно със Северна Македония, Грузия и Гибралтар.

Мачовете не са по никакъв начин без значение. Освен нанагорнище в по-горната група В националите ще могат да имат още един късмет за класиране на Европейското състезание през 2024г., в случай че не съумеят да се класират през общоприетите квалификации. Това може да стане в случай че националите завоюват групата или завършат втори и спечелилият в групата се класира за Европейското от квалификациите, а България не успее.

Националите последно играха през март месец, когато изгубиха от Катар и Хърватия в контроли в Катар.

Северна Македония пък направи голяма сензация и изхвърли от Световното европейския първенец Италия, побеждавайки го като посетител с 1:0. Македонците обаче отпаднаха в директната борба за Мондиала против Португалия след проваляне с 0:2.

Съдия на дуела ще е Жереми Пинар от Франция.

Вероятни сформира:

България: Николай Михайлов, Антон Недялков, Петко Христов, Андреа Христов, Иван Турицов, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Ивайло Чочев, Филип Кръстев, Кирил Десподов, Радослав Кирилов

Северна Македония: Столе Димитриевски, Езгиан Алиовски, Кире Ристевски, Висар Мислу, Дарко Велковски, Енис Барди, Стефан Спировски, Бобан Николов, Елиф Елмас, Дарко Чурлинов, Александър Трайковски
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР