Мъжкият национален отбор по баскетбол на България попадна в група

...
Мъжкият национален отбор по баскетбол на България попадна в група
Коментари Харесай

Баскетболистите научиха съперниците си за евроквалификациите

Мъжкият народен тим по баскетбол на България попадна в група D с тимовете на Германия, Черна гора и Швеция за квалификациите за Европейското състезание по баскетбол. Жребият бе изтеглен през днешния ден в Мюнхен, а 32 тима бяха разпределени в 8 групи по четири.

По правилник първите три от всяка група печелят квоти, като се изключи потоците с домакините Кипър, Финландия, Полша и Латвия, които се класират по право. Там се класнират два тима.

В квалификациите за ЕвроБаскет 2025 още веднъж ще се играе на разменено посещение всеки против всеки, като мачовете ще са в три прозореца. България започва с посещение на Швеция. Двубоят ще е в интервала 19-27 февруари 2024 година, като занапред от ФИБА ще разгласят и формалната стратегия. В същия прозорец националните ни ще имат и домакинство на Германия.

 

Следващите мачове са в интервала 18-26 ноември 2024 година, като в тях България първо ще гостува на Черна гора, а по-късно ще одобри Швеция.

Последният прозорец е в интервала 17-25 февруари 2025 година Тогава гостуваме на Германия и завършаме с домакинство на Черна гора.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР