Мъжете, които демонстрират финансовото си благополучие чрез скъпи и мощни

...
Мъжете, които демонстрират финансовото си благополучие чрез скъпи и мощни
Коментари Харесай

Жените не харесвали мъже с наточени коли

Мъжете, които показват финансовото си благоденствие посредством скъпи и мощни коли, не съставляват интерес за дами, търсещи дълготрайни връзки, сочи проучване на университетите в Мичиган и Бъфало, оповестява Evolutionary Psychological Science.

В света на животните самците постоянно имат по-ярка багра от женските и се борят за вниманието им благодарение на ефектно образно наличие. При хората обаче естествените инстинкти за оцеляване, размножаване и подчиненост въздействат на държанието през призмата на обществения опит и най-бляскавият мъжага надалеч не всеки път се употребява с триумф измежду дамите, настояват създателите на проучването Даниъл и Джесика Крюгър.

В хода на изследването те помолили анонимни дами да оценят по прелест двама еднообразно богати мъже с разнообразни коли. Единият имал скромна и ненатрапчива, само че солидна и надеждна кола, а другият карал състезателен модел в фрапантен цвят с големи колела и мощна аудиосистема.

Повечето дами оценили първия претендент като надалеч по-перспективен за дълготрайни сантиментални връзки и семейство, в сравнение с контето с лъскавата резачка, който интуитивно асоциирали с разточителство, безнаказаност и коцкарство. Жените харесвали доста повече усещането за разсъдителност, осведоменост и въздържаност, което създавал притежателят на скромния автомобил.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР