Мъжествеността в Германия явно все още се изгражда по остарели

...
Мъжествеността в Германия явно все още се изгражда по остарели
Коментари Харесай

Какво е да си истински мъж според мъжете в Германия

Мъжествеността в Германия очевидно към момента се построява по остарели модели за подражение - даже измежду по-младите момчета. Според изследване на организацията Plan International половината от мъжете сред 18 и 35 години гледат на себе си като на осигурителите в фамилията и тези, които вземат решения. А една трета от тях възприемат физическото принуждение против дами за обикновено, написа АРД.

Ясни функции в фамилията

Резултатите от изследването демонстрират, че функциите в хетеросексуалните връзки са ясно разграничени в очите младите мъже - мъжът печели парите, а дамата се грижи за семейството. 52% от интервюираните са съгласни с това систематизиране на отговорностите. Близо половината са и безапелационни, че те би трябвало да имат последната дума за значимите решения в фамилията, а съвсем 40 на 100 от мъжете в Германия считат, че сътрудникът им би трябвало да остави настрани своите потребности, с цел да ги поддържа. Същият е и процентът мъже, които не биха отделили повече от няколко седмици за отпуск по бащинство, прецизира АРД.

Всеки втори мъж в Германия не желае да има връзка с жена, която е имала доста полови сътрудници преди тях, сочи изследването. В същото време обаче 37% считат, че е привлекателно да имат полови връзки с колкото се може повече дами.

Тенденцията при интервюираните е да са срещу хомосексуалността. Почти половината от участниците в изследването споделят, че ги смущава, когато двама мъже показват фамилиарност обществено.

По-добре да не се показват усеща

На демонстрирането на страсти също не се гледа с положително око от интервюираните. По-голямата част споделят, че когато демонстрират възприятията си, се усещат слаби и уязвими. В същото време съвсем две трети признават, че от време на време са тъжни, самотни или изолирани. 71% от респондентите споделят, че би трябвало сами да позволяват проблемите си и да не търсят помощ от никого, написа АРД. Здравословните проблеми са неглижирани от половината мъже в изследването - с вярата, че всичко единствено ще се излекува.

Повече от половината млади мъже споделят, че за тях е значимо да са атлетични и мускулести. Според тях този външен тип е значим, с цел да покажат, че са " същински мъже ". Според изследването болшинството от интервюираните мъже са в мир със себе си и с визията си за мъжете. В същото време болшинството от тях изпитват напън да се трансформират. Малко повече от половината са подготвени да се развиват в допълнение, до момента в който 38% желаят да бъдат оставени на мира.

В изследването дамите също са запитани за визията им за неустрашимост и упованията ясно се разминават. 77% считат, че всеки мъж към този момент би трябвало да знае по какъв начин е редно да се държи във връзка с равнопоставеността на половете.

***

Припомнете си и това видео от нашия списък:

Равенство в тоалетната: към този момент има женски писоари

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР