Мъжът като глава на семейството трябва да разбере и приеме

...
Мъжът като глава на семейството трябва да разбере и приеме
Коментари Харесай

Психолог: Мили дами, бъркате жестоко, ако носите в семейния бюджет по равно с мъжа си!

Мъжът като глава на фамилията би трябвало да разбере и одобри своята отговорност за брачната половинка и за вашите деца, в това число финансова. Мили дами, в случай че първоначално сте го научили, че постоянно плащате и носите приходи 50 на 50 с него, ще ви бъде доста мъчно по-късно да го превъзпитате. А ще ви се наложи.

Още през цялото време поставете своя фаворит пред обстоятелството, че той ще дава отговор за фамилията ви и ще го обезпечава. Много постоянно девойките, които неотдавна са се омъжили, вършат една от най-разпространените неточности – стартират да влагат в фамилията финансово наедно със брачна половинка си. Основният печеливш, притежател на приходите в фамилията постоянно би трябвало да бъде мъжът!

Защо това е неточност със съответните отрицателни последствия в бъдеще? Защото брачният партньор привиква с подобен сюжет на фамилен живот и когато брачната половинка излезе в отпуск по майчинство и към този момент не може да печели пари, стартират сериозните проблеми. „ Моята история е следната. Омъжих се преди три години. Печелехме еднообразно, инвестирахме във всичко на половина, постоянно обсъждахме всички покупки. Мислех, че това е идеалното семейство ”, споделя млада жена пред психолога.



Когато излиза в отпуск по майчинство тя, естествено, стопира да печели, а разноските се усилват: не работи плюс малко дете. „ Съпругът ми стартира да хленчи, че няма задоволително пари, стартира да харчи всичко самичък, без да се съветва с мен. Всичките ми причини, че той би трябвало да ни поддържа, бяха разрушени в стената. Той сподели, че би трябвало да се върна на работа допустимо най-скоро и да влагам в фамилния бюджет както преди.

Това беше неприятно изобретение за мен. Тоест, в случай че не мога да работя по някаква друга причина, тогава какво? Ще си тръгне ли въобще, с цел да не харчи пари за мен и личното си дете? И в този момент какво, да очаквам бракоразвод? ” Тази обстановка не е научен образец. Историята е споделена от млада майка пред психолога Павел Раков.

Затова постоянно споделям че вие, прелестни девойки, не трябва да инвестирате финансово в фамилията си 50/50 с колегата си!, предизвестява Раков. Мъжът, като глава на фамилията, би трябвало да разбере и одобри своята отговорност за вас и вашите деца, в това число финансова. Ако сте го научили, че постоянно плащате половината с него, тогава ще ви бъде доста мъчно да го превъзпитате по-късно!



Още през цялото време поставете своя фаворит пред обстоятелството, че той ще дава отговор за фамилията ви и ще го обезпечава. Основният вносител в фамилията постоянно би трябвало да бъде мъжът! Осъзнавайки това, той ще се стреми да печели повече, ще стартира да създава нужното количество тестостерон, което ще му оказва помощ да се придвижва към задачите си и да се гордее с достиженията си.

В случай, че мъжът към този момент е привикнал да взе участие в фамилния бюджет 50/50, вие или ще би трябвало да продължите да инвестирате постоянно на равни начала, или да се опитате да обсъдите тази обстановка с него, с цел да го убедите да промени възгледите си. 

Опитайте се да проведете този диалог общително, когато сте в умерено положение, избягвайте упреците и претенциите. Опишете му, че до момента в който се грижите за детето, до момента в който го храните, слагате го в леглото, разхождате се с него, развивате го умствено и вършите и другите домашен отговорности в общия ви дом, брачният партньор ви би трябвало да се грижи за вас и да ви обезпечава фамилията финансово. Тоест вие се грижите за детето и къщата, той се грижи за вас – по този начин действително и двамата инвестирате в фамилията.

За да може брачният партньор ви да се пренастрои по-охотно и бързо, пробвайте се откровено да му благодарите за напъните, вдъхновявайте го за нови цели, бъдете женствени и флиртуващи, не забравяйте да флиртувате с него! Изпълнете брачна половинка си с сила, заредете го с мотивация. Тогава той ще се опита да се развива и пораства поради вас!

Автор: Павел Раков
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР