Мъж, убил майката на двете им деца, бе осъден във

...
Мъж, убил майката на двете им деца, бе осъден във
Коментари Харесай

Доживотен затвор за мъж, убил бившата си съпруга

Мъж, умъртвил майката на двете им деца, бе наказан във Франция на пожизнен затвор по дело, провокирало всеобщо и доста шумно неодобрение поради убийствата на дами в изискванията на домашно принуждение, съобщи  " Гардиън ". Престъплението се е случило на остров Корсика през март 2019 година

Тогава Джули Дуиб е убита от към този момент някогашния си сътрудник Бруно Гарсия-Кручани, няколко дни откакто е станало ясно, че прокурорите са завършили дело, което тя е завела против него за заплашително държание, тормоз и нахлуване. 

Двамата са били дружно 14 години. 

Широкото възмущение против убийството й се трансформира в народен апел за битка против фемицида във Франция. В сряда съд в град Бастия отхвърли изказванието на 44-годишния Гарсия-Кручани, че гибелта на Джули е инцидентна, като постанови, че той е работил с предумишленост.

Магистратите го осъдиха на пожизнен затвор без опция за предварително освобождение в продължение на 22 години, а също по този начин го лишиха от наставнически права над децата им – две момчета, които сега са на 11 и 13 години.



Джули е била открита в локва кръв на своя балкон от комшия и  още е била в схващане. Казала е: " Той ме умъртви ", а месеци преди този момент е говорела, че се опасява за живота си, тъй като Гарсия-Кручани я заплашва. По тази причина татко й е живял при нея 4 месеца, с цел да я пази. Към момента на гибелта си е била на 34 години. 

По това време е била в нова връзка, което още повече се ожесточило някогашният й брачен партньор.

Разследването разкри, че Гарсия-Кручани е търсил информация за присъди за ликвидиране в " Google ", както и информация по какъв начин да емигрира в Тайланд, преди да отиде в дома на дамата и да я простреля.

Адвокатът на Гарсия-Кручани, Камил Радо, бе обжалвал, с претекст, че съдът употребява случая на клиента му, с цел да даде образец на обществото и да успокои публичния яд поради домашното принуждение, заявявайки, че приетият за отговорен в ликвидиране " не е страшилище ".

Джули е една от 146 души, убити от сегашен или някогашен сътрудник във Франция единствено през 2019 г. Убийството възмути деятели против насилието, основано на пола, които упрекнаха страната, че не е съумяла да защити младата жена. След гибелта на Дуиб френските депутати вкараха потреблението на електронни гривни за следене за извършители на домашно принуждение.

Те предизвестяват дамите, както и полицията, в случай че хора, за които се знае, че са насилници, се приближат към жертвите си.

Правителството на Еманюел Макрон даде обещание също да усъвършенства образованието на полицията за това по какъв начин да се оправя със случаите на домашно принуждение и да сътвори 1000 нови места в незабавните приюти за жертви.

През 2020 година броят на дамите, убити от сегашен или някогашен сътрудник във Франция, е понижен до 90.

 
" Къщата на ужасите " - женски трупове в задния двор

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР