Мъж от Швеция оцеля на косъм от смъртта, благодарение на

...
Мъж от Швеция оцеля на косъм от смъртта, благодарение на
Коментари Харесай

Дрон с дефибрилатор спаси живота на мъж със сърдечен пристъп

Мъж от Швеция оцеля на косъм от гибелта, с помощта на бързите дейности на няколко положителни самаряни и дрон за незабавна здравна помощ. Случката е споделена в  прессъобщение на производителя на дронове Everdrone.

Мъжът е гребал сняг отвън дома си през декември, когато е получил сърдечен удар. За благополучие, доктор на име Мустафа Али е минавал в близост, когато е видял по какъв начин мъжът се строполява на алеята си. Медикът е приложил първа помощ и е помолил инцидентен човек да се обади на незабавна помощ.

„ Само минути по-късно видях нещо да лети над главата ми “, спомня си Али. „ Беше дрон с дефибрилатор! “

Дронът е основан и ръководен от Everdrone като част от неговата услуга за незабавна здравна помощ. Работейки взаимно с локалните медицински чиновници, компанията е съумяла да достави дефибрилатор на мястото за минути.

В последна сметка, лекарят е съумял да го употребява, с цел да избави живота на 71-годишния човек.

„ Не мога да опиша с думи какъв брой съм признателен на тази нова технология и бързата доставка на дефибрилатора “, показва шведът. „ Ако не беше дронът, евентуално нямаше да съм тук.

Понастоящем услугата се предлага единствено в Швеция и то за към 200 000 поданици. От Everdrone обаче възнамеряват да разширят достъпа ѝ до повече места в Европа още тази година.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР