Мъж многократно намушка спешен лекар в линейката на Ню Йорк, след като тя му каза да спре да хвърля обвивка от дъвка: обвинителен акт

...
Мъж от Ню Йорк, който многократно намушка спешен лекар в
Коментари Харесай

Мъж от Ню Йорк, който многократно намушка спешен лекар в задната част на линейка, беше обвинен по обвинения в опит за убийство и нападение на Понеделник, според офиса на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг.

Престъпникът Руди Гарсия, 48, се развълнува, когато 25-годишната спешна помощ Джулия Фатум „го помоли [го] да спре“, след като той „хвърли обвивка на дъвка" към нея, когато линейката спря в залива на болницата Mount Sinai West Hospital около 20:20 ч. на 19 юли, се казва в прессъобщение от офиса на Браг.

Твърди се, че Гарсия е изкрещял „по дяволите!“ преди да "извади голям нож от чорапа си и да намушка [Фатум]" веднъж в лявата й предмишница, веднъж в лявата страна на гърдите й и четири пъти в лявото й бедро, пише прокурорът Джоузеф Ейбрамс в своя вече незапечатан обвинителен акт.

Шофьорът на линейката не успя да помогне на колегата си спешен лекар – ключовете заключваха задната част на автомобила от кабината.

Когато Фатум се спъна извън превозното средство, за да избяга и атаката се разнесе навън, наблюдател засне драматичния инцидент на кадри, получени от New York Post.

„Не знам какво се случи, “ Гарсия можеше да бъде чут да казва, докато първите реагиращи му казаха да „отстъпи“ след безсмисленото нападение.

„Първите реагиращи работят на първа линия всеки ден, за да служат на град Ню Йорк. Както се твърди, Руди Гарсия нападна яростно спешен лекар, който вършеше работата си и му се притичаше на помощ," пише Браг в съобщението си за пресата. "Благодарен съм за бързите действия на други членове на здравната система на планината Синай и полицията на Ню Йорк. Мислите ми са с жертвата, докато тя продължава да се възстановява и лекува."

Гарсия се пледира за невинен по обвинения в опит за убийство втора степен, нападение от първа степен и нападение от втора степен в съда в понеделник, съобщи New York Post. Тъй като не може да плати парична гаранция от $500 000, наредена при ареста му, обвиняемият нападател носеше синя маска и бежова затворническа униформа.

Раната на гърдите на Фатум изискваше шевове, кракът й се нуждаеше от спешна операция и тя претърпя операция за увреждане на нерв в лявата си ръка, според офиса на прокуратурата. Тя беше освободена от болницата на 26 юли пред тълпа от аплодиращи колеги от спешната помощ.

Според обвинителния акт тя „все още страда от загуба на функция на лявата си ръка“ и може да не възвърне пълната си употреба в продължение на месеци.

След като е бил хоспитализиран, Гарсия твърди, че е казал на полицията, че той смяташе, че спешните екипи, които са го прибрали заради сърдечната му загриженост, са „фалшиви“ и са го „отвлекли“.

След атаката инициатива на GoFundMe събра близо $45 000 в подкрепа на екипа за спешно реагиране на планината Синай докато не е в състояние да работи.

Майката на Фатум, Кара Фатум-Грант, оплака законите за реформа на гаранцията в Ню Йорк в публикация във Facebook миналия месец, като посочи, че Гарсия е имал девет предишни ареста и питайки политиците „как работи вашата реформа на гаранцията?“

Полицията на Ню Йорк потвърди предишните задължения на Гарсия в предишно интервю за Fox News Digital. Съвсем наскоро, казаха те, той беше обвинен в кражба на услуги и престъпно притежание на оръжие на 10 юни, когато беше заловен да избягва таксите за метро на ъгъла на Havens Place и Atlantic Avenue, използвайки аварийния изход.

Когато е бил арестуван, казаха от отдела на Fox, той е имал нож в джоба си.

Гарсия има две предишни присъди за углавни престъпления – едната за удар с глава на полицай, опитващ се да го арестува за предполагаем удар на сестра му през 2017 г., и друг за грабеж. Той също така е натрупал обвинения за носене на нож за кутии, заплахи и притежание на наркотици.

Следващото му съдебно заседание е насрочено за 30 октомври.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР