Мъглата за българския футбол стана непрогледна. Това е лошото.Това заяви

...
Мъглата за българския футбол стана непрогледна. Това е лошото.Това заяви
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Мъглата за българския футбол стана непрогледна

Мъглата за българския футбол стана непрогледна. Това е неприятното. "

Това съобщи някогашният футболен национал Христо Стоичков. Според него измененията в българския футбол са закъснели с повече от десетилетие.

" Тези промени, за които в този момент приказват, трябваше да започват още през 2006-а, когато ни отупаха като брашнян чувал. Още тогава се разбра, че сме дънна риба. Но тогава в БФС някои взеха решение да се вършат на Батето (Иван Славков). Да щракат с пръсти, да викат " Наздраве " и да сменят треньор след треньор. Колко имена бяха изхарчени, ей по този начин, с лека ръка ", сподели Стоичков в изявление за " Труд ".

" Твърде дълго се говореха нелепости от рода на " Ама и ние сме играли на неприятни стадиони, само че станахме положителни футболисти! " Да, по този начин е, само че тогава и другите не играеха на доста по-добри терени. А в този момент като вървя да върша изявленията по водещите европейски клубове, все едно влизам в галактически бази. Барокамери, ултамодерни апарати за възобновяване, медици, психолози, диетолози Цели екипи за другите действия. Голям размах, огромни пари, огромен футбол. Нещо, което е все по-далеко от България за жалост ", съобщи той.

Стоичков сподели, че се усеща предаден от към този момент някогашния президент на БФС Борислав Михайлов.

На въпрос дали българският футбол си заслужава ориста, някогашният селекционер дава отговор: " Прекалено грубо е. Прекалено. Колкото и да сме сбъркали. Но в едно съм уверен – прекомерно мощно дърпахме дявола за опашката. Крещяхме " Господ е българин! ". И дърпахме. И белята стана. Помня аз, когато бях народен треньор. Разделение: алените – за, сините – не. Да се изгони Стоичков, пък по-късно и потоп. Имахме 23 или 25 точки в квалификациите. Сега имаме три. "

По тематиката за модернизацията на стадион " Българска войска " Стоичков, който е акционер в " ЦСКА-София ", сподели: " Нека юристите на ЦСКА да внимават за подводни камъни и да юридически блъфове. Нека не не помнят – в България заричане не значи наследство. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР