Магистрати и лица на висши длъжности в изпълнителната и законодателната

...
Магистрати и лица на висши длъжности в изпълнителната и законодателната
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви: 27 магистрати и 11 политици имат недекларирани банкови сметки в чужбина

Магистрати и лица на висши длъжности в изпълнителната и законодателната власт имат недекларирани банкови сметки и парцели в чужбина, заяви изненадващо Върховната касационна прокуратура, употребявайки мотива за опровергаване на изнесената в два уеб страницата информация, че претендентът за основен прокурор Иван Гешев имал такава сметка в Швейцария. Гешев не е измежду тях, категорично е осочено в известието на ВКП.

ВКП осведоми, че 27 магистрати - съдии, прокурори и следователи, не са заявили откритите от ДАНС техни банкови сметки и парцели в чужбина, и 11 лица от органите на изпълнителната и законодателната власт също не са заявили пред Антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ както свои сметки по този начин и имущество, които имат персонално или посредством свързани или подставени лица в чужбина, в това число в офшорни компании.

Проверките са били разпоредени на ДАНС от основния прокурор Сотир Цацаров и справките от там са получени в прокуратурата на 19.07.2019 за политиците и на 15.08. за магистратите, и не е ясно за какво едвам в този момент ВКП разгласява информацията.

По предписание на Сотир Цацаров Върховната касационна прокуратура е упълномощила на Национална агенция за приходите осъществяване на данъчни инспекции на всичките 38 лица - магистрати и политици. Указано е в границите на данъчните инспекции да се откри размерът на финансовите средства в банковите сметки в чужбина, произходът на средствата, вероятно приемане на приходи от лихви и осъществяване на отговорностите за обявление и възнаграждение на налози.

След привършване на данъчните инспекции, прокуратурата ще реши дали има предпоставки за формиране на наказателни производства против лицата за вероятно осъществени данъчни закононарушения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР