Магистрала Хемус може да е изцяло готова през 2027 г.,

...
Магистрала Хемус може да е изцяло готова през 2027 г.,
Коментари Харесай

Караджов с условие: Ето кога АМ Хемус може да е готова

Магистрала " Хемус " може да е напълно подготвена през 2027 година, само че единствено, в случай че няма нито едно обжалване. Това стана ясно по време на работно съвещание за построяването и ремонта на пътищата у нас, свикано от районния министър Гроздан Караджов.

В съвещанието вземат участие шефове от Агенция " Пътна инфраструктура ", Института по пътища и мостове и от държавното дружество " Автомагистрали ".

По време на разискването инж. Йорданов от АПИ заяви, че строителните действия по седми и осми сектор от Автомагистрала " Хемус " ще стартират да се извършват през 2024 година и че те ще продължат 36 месеца. По думите му за осми сектор се постанова смяна на трасето, нужни са и отчуждения. А до момента в който няма механически план, те няма по какъв начин да стартират.

" Другите три сектора - четвърти, пети и шести, са по-напреднали, само че и там строителните действия към този момент не могат да стартират. " -обясниха от АПИ.

Разгорещени разисквания провокира строителството на сектора Драгоман-Кулата. За него е въведена краткотрайна организация на придвижването, която обаче провокира гнева на водачите и в районното министерство се получават голям брой недоволства и видеоматериали.

На обясненията на представител на АПИ, че по този сектор от Автомагистрала " Европа " интензивно се работи и той би трябвало да бъде приключен в средата на тази година, министър Караджов съобщи:

" Нямаме време да слушаме такива пояснения. Съберете се още на следващия ден заран, вземете ограничения за този обект и това, което вземете като ограничения, го мултиплицирайте в бъдеще във всичките си контракти, тъй че да имате оптимално благоприятни условия за наказания за оня, който строи по този метод. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР