Магазините на Apple може и да не изглеждат като най-примамливото

...
Магазините на Apple може и да не изглеждат като най-примамливото
Коментари Харесай

Apple започва да продава самоуправляващ се дрон

Магазините на Apple може и да не наподобяват като най-примамливото място за феновете на дронове, само че наподобява и това скоро може да се промени. От през днешния ден компанията към този момент продава „ самоуправляващия се ” дрон Skydio R1.
Впечатляващото устройство е основано от студенти в MIT и чиновници на Гугъл. Основната разлика сред елементарен дрон и Skydio R1 е в това, че устройството на Apple следи притежателя си без да е належащо въпросният да прави каквото и да е.

С помощта на датчици и камера, дронът на Apple самичък заобикаля дървета, снима фотоси и видеа. Негов ориентир пък е часовникът Apple Watch.

„ R1 е най-усъвършенствания самоуправляващ се дрон на пазара сега. И тук не става въпрос единствено за съпоставения с дронове, а с роботи и коли даже ”, споделя изпълнителният шеф на Skydio Адам Бри.

Към момента цената на устройството е 1999$ и то може да бъде открито единствено в избрани магазини на Apple. Създателите прецизират, че дронът елементарно може да бъде програмиран да следва притежателя си, до момента в който самият консуматор се любува на разходката си в планината.

„ Тествах го до момента в който карах колело и несъмнено беше много потребно ”, споделя анализаторът Зак Хол. „ Дори острите завои не го затрудниха. Дърветата също не бяха спънка. Страхотно улеснение е, че мога да го ръководя през часовника, а не ми е необходим телефон. Има даже режим на работа и дронът може да е пред теб, зад теб или до теб ”.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР