Магазинът за дограма на пловдивският бизнесмен Ангел Карагьозов, който бе

...
Магазинът за дограма на пловдивският бизнесмен Ангел Карагьозов, който бе
Коментари Харесай

Взимат магазина на пловдивския бизнесмен, осъден за продаване на гласове

Магазинът за дограма на пловдивският предприемач Ангел Карагьозов, който бе наказан за пласиране на гласове, е разгласен на търг от частен правосъден реализатор.
Прочетете още
Търговският обект на ул. " Острец " 12 в Пловдив е с повърхност от 345 кв.м. Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването за него, е 267 хиляди лв..  Публичната обмен на парцела бе оповестена преди часове, а самият търг ще продължи един месец, като се чака на 13 септември да стане ясно дали има действителен покупател. 

Магазинът е в активите на 

Търговският обект, който ще се разиграе на търг, е ипотекиран, върху него има и забрана. Причината за продажбата са неизплатени задължения от страна на Карагьозов и сдружението му. 

В началото на тази година предприемачът контракти условна присъда с прокуратурата по обвинявания за продажба на гласове в кв. " Изгрев " и държане на муниции. Той получи 11 месеца отнемане от независимост, отсрочени с 3-годишен изпитателен период.

Процесът против Ангел Карагьозов потегли по обвиняване, че в интервала от края на март до 4 април 2021 година Карагьозов е събирал хора в своя офис и им поставял за задача да обикалят адреси в кв. “Столипиново ” и да оферират по 30 лева на хората, в случай че гласоподават за избрана партия на идните парламентарни избори. Сумата била съпроводена от политически брошури, с цел да не се объркат гласоподавателите. Условието било агитираните да са от ромски генезис, а имената им трябвало да се записват. На медиаторите били обещани по 50 лева за всеки открит гласоподавател.

Срещу Ангел Карагьозов беше повдигнато и второ обвиняване. На 2 юли 2021 година у него са открити 45 патрона диаметър 9х19 мм, без да е взел нужните ограничения за сигурност.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР