Мафията в Италия рязко е увеличила размера на социалната подкрепа

...
Мафията в Италия рязко е увеличила размера на социалната подкрепа
Коментари Харесай

Италианската мафия затяга хватката си в пандемията

Мафията в Италия внезапно е нараснала размера на " обществената поддръжка " за дребния бизнес през първите месеци на блокадите поради Covid-19. Има сериозен риск проведената престъпност да се възползва от икономическата рецесия в страната, с цел да завладее дребния бизнес, откакто в началото му е помогнала.

Мафиотите оферират на затруднените компании " форма на обществено подкрепяне " като опция на поддръжката от страната и банките, само че по-късно работят враждебно, пробвайки се да завладеят измъчените бизнеси, твърди отчет на италианската Дирекция " Антимафия ", представен от Financial Times.

Малкият и междинен бизнес може да бъде " обхванат от престъпността ", за да бъде трансфорат в инструмент за пране на пари и " преработване на противозаконния капитал ", написа в изследването, което обгръща интервала от януари до юни предходната година.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Повече от 100 членове на Калабрийската мафия Ндрангета са по...

Мафиотските групи на Апенините трансформират метода си на деяние и се преориентират, с цел да компенсират спада в други престъпни благоприятни условия след налагането на националната карантина през март предходната година.

Италия претърпя най-тежкия си стопански спад след Втората международна война, откакто първа в Европа, който умъртви повече от 95 000 души в страната от началото на епидемията.

Страната има една от най-високите тежести за дребния и междинния бизнес в Европейски Съюз, като компаниите в браншове като хотелиерството са по-тежко пострадали от икономическия спад, породен от противоепидемичните ограничения.

Има сериозен спад на закононарушенията, свързани с откраднати артикули, фалшификации и грабежи, поради строгите забрани, ограничаващи свободата на придвижване при започване на локдауна. Случаите на експлоадиране на пожари в здания, индикатор за възможна отбрана против рекет и подправени застрахователни искове, обаче не се трансформират фрапантно в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, регистрира отчетът.

Проучването предизвестява, че има възможност проведената престъпност да направи опит за " източване на ресурсите, които ще бъдат отпуснати за възраждането на страната ", планувани в икономическия проект на новото държавно управление на Марио Драги. Планът планува да се влагат над 200 милиарда евро европейски средства за възобновяване на италианската стопанска система и публичен живот.

Докладът за проведената престъпност, който се изготвя на всеки 6 месеца, се концентрира главно върху трите съществени мафиотски групи в Италия - калабрийската Ндрангета, сицилианската Коза Ностра и неаполитанската Камора.

Ндрангета, която е най-силната и най-богатата от групите заради нейната значителност в интернационалния трафик на опиати от Латинска Америка към Европа, е изгубила част от въздействието си вследствие на огромни престъпни следствия и последователно повишаване на информаторите в незаконните семейства.

Докладът разкрива и доказателства за първични опити на членове на незаконната фамилия Гамбино в Ню Йорк да възобновят историческите си връзки със сицилианската Коза Ностра.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР