Мадрид. Единственият българин в тенис елита Григор Димитров победи американския

...
Мадрид. Единственият българин в тенис елита Григор Димитров победи американския
Коментари Харесай

Григор Димитров спечели първа победа в Мадрид от 2017 година

Мадрид. Единственият българин в тенис елита Григор Димитров победи американския квалификант Максим Креси с 6:2, 7:6 за 86 минути игра и преодоля първото си затруднение на “Мастърс ” шампионата в Мадрид, за първи път от 2017 година.

Най-добрият български тенисист направи два пробива и с лекост завоюва първият сет, само че във втория си размениха по един пробив и стигнаха до тайбрек, в който българинът се наложи със 7:4 точки.

Испанската столица по традиция е източник на смесени усеща за Димитров, който през 2013-а реализира точно там единствената си победа над Новак Джокович, а през 2015-а съкруши и Стан Вавринка, с цел да отстъпи след това на Рафаел Надал на четвъртфиналите - най-хубавото му достижение в Мадрид до момента.

Следващият му съперник ще бъде Диего Шварцман. Димитров води с 2:1 победи против Шварцман, само че аржентинецът е спечелил единствената им предходна среща на клей през 2016 година на финала в Истанбул. Същият сезон в Ченду и през 2017-а на “Уимбълдън ”, българинът завоюва и двата мача.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР