Мачото е мъжът-герой, възпят от фолка. Мачизмът е изява на

...
Мачото е мъжът-герой, възпят от фолка. Мачизмът е изява на
Коментари Харесай

Нарциса Борисов да каже за детето и жената, стига е ревал само за себе си

Мачото е мъжът-герой, възпят от фолка. Мачизмът е изява на мъжкия темперамент, който е предназначен да господства над останалите, в това число полово, даже посредством принуждение. В същото време е комплексиран от Кастрационния комплекс, разказан от Фройд. Борисов е ослепителен образец за тази доктрина.
Той обича да театралничи с внуците и щерка си, с цел да внуши какъв добър татко и дядо е. Непрекъснато се кръсти в църкви, манастири и целува ръце на този или оня свещеник и духовник, с цел да повярваме, че е и образцов християнин. Фалшът е явен, само че опитите не престават.

По тематиката „ Барселонагейт “ Борисов приказва единствено за себе си, пази единствено себе си. Нямал къща в Испания, а единствено в Банкя, не е пращал милиони и прочие. Егоизмът е взел връх, поради страха от разобличаване на секрети, които той е вярвал, че ще останат скрити вечно.

Не чухме нито един път някогашният министър председател да изрази страдание или състрадание към младата жена, разпъвана на кръст, нито за това, че дружно с детето ту са в къщата, ту ги откарват скрито някъде другаде, ту има бутиков магазин, а на следващия ден към този момент няма подобен. Омъжват я за човек по-възрастен от татко й, след това я развеждат… Медиите не й икономисват нищо, а Борисов и бранителите му тя като че ли не съществува.

Какво претърпява тази майка, попаднала в скандал, който не стопира и не стопира? Доброволно ли е присъединяване й в съмнителните схеми с приплъзване на милиони от разнообразни лица, някои от които разследвани за закононарушения? Как се усещат тя, детето и нейните родители, вкарани в капан от безскрупулни играчи, политици и секрети служби? Не са ли нарушени правата на детето, а и на майката по някакъв метод? От кого? И изобщо по какъв начин попада в този злощастен сериал а ла Боливуд?

От ГЕРБ бранят своя партиен водач като заветен граал, само че не го питат, каква е връзката с Борислава и дъщеричката й. Защото такава има.

Да предположим, че Борисов или някой различен, е обезпечил средства на тогавашната Мис Бикини за дълъг интервал от време. Използването на тези пари обаче става все по-трудно: дамата е освен под прожекторите на публичното внимание, само че и във фокуса на служби и институции. Дали е в Гърция, Испания или другаде, тя в никакъв случай няма да има свободата и спокойствието да живее живота си по този начин, както би желала. Тези, които са й определяли държанието до през днешния ден, ще продължат под една или друга форма да го вършат и в бъдеще. За нея ли се отнасят думите на Борисов, казани преди много време, че има една жена, с която той ще заживее, когато към този момент не е министър председател? Или е бил следващият му блъф пред мисирките с микрофони?

И стигаме до морала. Защо Борисов и бранещите го приказват и страдат единствено за неговия имидж, име и кариера? Защо не опазиха по някакъв метод Борислава и детето? И не е ли по-важно отношението на боса им към този проблем, а освен да отхвърля намесването на името му в абсурда?

Но подобен е Той: влюбен в себе си, недостижим до неотдавна и смъртно изплашен, че тайната му ще го направи уязвим. Страховете му се сбъдват…

А дали казусът с Борислава е единствен? Слухове разказват и други остросюжетни истории по женската част с основен воин някогашният министър председател. Един от най-популярните е за негова връзка с обичаната на негов непосредствен другар. Дори се твърди, че едно от децата й е негово, както и, че точно тя е онази Мата Хари, която снима чекмеджето с пачките, златото и пищова в спалнята на премиерската резиденция. Като възмездие.

Причудливи митове се описват за половите мераци и „ подвизи “ на Бойко Борисов. Темата бе наранена и в записите по абсурда „ Яневагейт “, в които за мераците на Борисов приказва тогавашната шефка на Софийски градски съд Владимира Янева.

Рано или късно кавги от вида „ Барселонагейт “ и Мата Хари са неизбежни, те са като циреи на всеки диктаторски гъз.

Сатрапите считат, че дамите са длъжни да лягат с тях и няколко скъпи дарове или придобивки по-късно са задоволителна премия за мълчанието им. Те рядко се интересуват от мнението и възприятията на другата страна.

Не чакаме Борисов и бранителите му да заговорят за тези неща. Няма ги във възпитанието им. За морал да не приказваме.

Което ги трансформира в подли съучастници.

Витали Роник

frognews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР