М еждинните резултати на , при обработени 31,07% от протоколите

...
М еждинните резултати на , при обработени 31,07% от протоколите
Коментари Харесай

Данните от ЦИК: ГЕРБ водят, следвани от Има такъв народ

М еждинните резултати на, при обработени 31,07% от протоколите демонстрират, че ГЕРБ води с 23,92%. "Има подобен народ " са втори - с 18, 81%. Българска социалистическа партия са трети - с 14,87% от гласовете, следвани от "Демократична България " с 11, 02%.

Движение за права и свободи остават пети с 9,11 %. Шестата политическа мощ в новия Парламент е "Изправи се! Мутри вън! с 5,12 на 100 от вота на гласоподавателите.

Последни данни от организация "Галъп " при 100% редом броене.

Победител е обединението ГЕРБ-СДС с 25.2%. Второто място остава за новия политически състезател "Има подобен народ ". Те събират 17.5% от гласовете. Партията на Слави Трифонов усилва преднината си пред третия в класацията - Българска социалистическа партия. За социалистите са пуснали бюлетина 15.2% от отишлите до урните. Веднага след тях е Движение за права и свободи с резултат 11%. Така наподобява челната четворка. Ето и идващите под тях.

За "Демократична България " са дали своят вот 10.5% от гласоподавателите. Шестата групировка, която обезпечено ще има свои депутати е "Изправи се! Мутри вън! ". Те събират 4.9% от вота. Данните на "Галъп ", на база 100% редом броене, подреждат Вътрешна македонска революционна организация на седмо място с 4% от вота. Това подсигурява място в Народното събрание. Всички останали партии са с резултат под 4-те % и на този стадий няма да изпратят депутати в 45-тото Народно заседание.

Поглед към цялостната картина - ГЕРБ, следвани от "Има подобен народ ". Засега трети са Българска социалистическа партия. Четвъртата позиция е за Движение за права и свободи. Петата - за Демократична България. Според данните на "Галъп " депутати ще имат още обединенията "Изправи се! Мутри вън! " и Вътрешна македонска революционна организация. Избирателите, зачертали опцията "Не поддържам никого”, са 1.5%.

Над 70% от протоколите на секциите зад граница са обработени все още. Най-силен е резултатът от вота в чужбина за "Има подобен народ "- 26,90%, следва Движение за права и свободи с 19,14%, обединението "Демократична България " с 16.61%, ГЕРБ - Съюз на демократичните сили с 9,22%, осведоми

Силна поддръжка от сънародниците ни зад граница е дадена на партия "Възраждане " - 7,03% от преброените гласове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР