Лютви Местан катастрофира край Маказа СНИМКИ Мястото на катастрофата с

...
Лютви Местан катастрофира край Маказа СНИМКИ Мястото на катастрофата с
Коментари Харесай

Кръстовището от мелето с Местан като мястото, погубилото...

Лютви Местан катастрофира край Маказа СНИМКИ

Мястото на злополуката с Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе, основава предпоставки за трагични произшествия. Движението там е проведено по еднакъв метод с сектора в региона на свищовското село Горна Студена, където предходната година живота си изгубиха четирима футболисти от Павликени, написа 24 часа.

" Нямаме статистика за случаите в този пътен сектор, само че още на пръв взор излизат няколко неща. Първото е, че преди кръстовището няма знак за ограничаване на скоростта. Второто е, че е подложен знак " Стоп ", само че няма хубава видимост, тъй като от едната страна имаме завой. Този пътен сектор е еднакъв с оня, при който скоро починаха няколко футболисти ", сигнализира пред Dir.bg Богдан Милчев от Института по пътна сигурност.

Четиримата млади спортисти от Павликени бяха пометени от тир през нощта на 12 против 13 септември предходната година. Също като при случая с Лютви Местан, те са се включвали с колата си в основен път, като и до момента остава противоречиво дали са спазили знака " Стоп " и дали съобразяването с правилника е било задоволителна гаранция за попречване на нещастието.

Според Богдан Милчев при случая с Местан организацията на пътя за Маказа при разклона за село Закорско покачва аналогично риска от тежки катастрофи и кръстовището може да се назова смъртоносно. Той е безапелационен, че " Не приказваме дали в тази ситуация взе участие прочут човек, просто пътят е изработен по този начин, че да допуска за произшествия. Кръстовището е смъртоносно ".

Участъкът в региона на свищовското село Горна Студена, където предходната година живота си изгубиха четирима футболисти от Павликени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР