Люксембург. Днес ще се фокусираме върху Общата европейска система за

...
Люксембург. Днес ще се фокусираме върху Общата европейска система за
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев председателства заседанието на вътрешните министри на ЕС в рамките на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи

Люксембург. „ Днес ще се фокусираме върху Общата европейска система за леговище и Регламента от Дъблин. Много опит беше събран от комисарите, от Комисията, от всички специалисти за последните две години. Сега е моментът да успеем да завършваме полемиките по двете тематики “, съобщи преди началото на сесията в частта „ Вътрешни работи “ министърът на вътрешните работи на България Валентин Радев, който ръководи срещата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Той разясни, че главната задача е подготовка на работата на водачите на Европейски Съюз в края на месеца. Министър Радев изрази очакване през днешния ден сътрудниците му да потвърдят предложенията, направени по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз за рационализиране на общата европейска система за леговище и тя стане основа за полемиките на лидерската среща.
Министрите на правораздаването и на вътрешните работи на страните членки на Европейски Съюз се срещат в Люксембург, с цел да обсъдят разнообразни тематики, в това число неплатежоспособност, договорно право и родителска отговорност. Съвместно, министрите на вътрешните работи и правораздаването разискват проектозакона за електронните доказателства.
На 5 юни ще бъдат прегледани разнообразни аспекти на политиката на Европейски Съюз в региона на миграцията, сигурността и тероризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР