Людмила Живкова е искала да вдигне индуски център тип ашрам

...
Людмила Живкова е искала да вдигне индуски център тип ашрам
Коментари Харесай

Людмила Живкова подготвяла център на религиите до София. Връзка със смъртта й?

Людмила Живкова е желала да вдигне индуски център вид ашрам до Кокалянския манастир и даже е направила първите стъпки това да се случи. Дъщерята на Тодор Живков възнамерявала да засели в Плана планина над София гурута и духовни учители от Тибет и Индия.

Това разкриха локални хора в навечерието на Световния ден на йогата - 21 юни, предава " Телеграф ".
-->
Не земя, а злато

„ Ако беше станало това, в този момент земята тук щеше да е по-ценна и от златото “, въздъхват поданици на селата Кокаляне и Железница, които се намират наоколо до светата обител. Други обаче са на мнение, че източните култове с множеството божества и с концепцията за прераждането на душата опонират на християнството. „ Добре че не стана. То Бог си знае работата “, споделя мирянин на име Веселин Борисов.

Възрастни хора описват, че през 70-те години на предишния век тогавашният свещеник на манастира архимандрит Назарий почнал да вижда Богородица, да лекува и да пророкува.

Знаменията стигнали до ушите и на Людмила Живкова. Някой от гадателите, с които общувала, й споделил, че чудесата идат от мястото, над което е вдигнат Кокалянският манастир „ Св. Архангел Михаил “. Това била една от най-свещените зони в България, която умерено можела да се трансформира в международен център на всички религии.

Хеликоптер

„ Живкова пристигна и с хеликоптер стартира да облита региона по въздух, като търсеше най-хубавото място за отделяне на ашрама. Хареса една поляна наоколо до манастира “, описват и през днешния ден поданици на близките села.

Миряни, близки до починалия към този момент свещеник дядо Назарий, също споделиха, че той таман бил почнал служението си в светата обител, когато „ това тестване се случило “.

Назарий бил ужасяващ от проектите на принцесата на комунистическия режим да посади езически култове от Изтока върху откритото от епохи християнство. Духовникът видял, че проектите на Живкова не са просто мечти и празни приказки, когато тя наредила да се прокара път през гората от югозапад и да се постави тел с колове към определената от нея зона.

В тези дни Назарий почнал горещо да се моли денонощно това да не се случи. И внезапно Живкова замразила концепцията си.

Индира Ганди

Самата тя почнала да практикува Агни йога след своите многократни визити в Индия. Там нейни най-близки другари стават министър-председателката Индира Ганди и художникът езотерик Николай Рьорих, който я направлявал в света на метафизиката.

Според мнения, които вървят от това време, Рьорих срещнал Людмила и с чудотвореца Сай Баба. Предполага се, че точно него тя щяла да предложения да живее над Кокалянския манастир.

През 1979 година Людмила довела в София една от първите дами в света, преподаващи йога – фамозната в целия свят Индра Деви. Въпреки съпротивата от страна на висши партийци на йогинята въпреки всичко й е било разрешено да организира 15-дневен курс, изтъквайки се нейния руски генезис - родена е в Рига с името Евгения Лабунска-Петерсон. Тя образова първите йога инструктори в България, а семинарите се провеждали в цирковата база.

Богомил Герасимов: Щерката на Тато изпадаше в транс

Самата Людмила във всеки свободен миг практикувала разнообразни асани (йогийски пози) и дълбока медитация, само че залитнала съществено и по очистването на организма с апетит.

Цялата тази композиция се оказва, че може да бъде и много рискова – да отключи меланхолия или нещо по-сериозно. Такива съмнения изказваше топдипломатът Богомил Герасимов, към този момент мъртвец. Той си спомняше, че като дипломат на България в Мексико персонално е видял по какъв начин Живкова не е на себе си - била изпаднала в несъответстващо положение на транс. Така провалила виновното държавно посещаване, с което трябвало да даде старт на международната акция за честванията на 1300-годишнината от основаването на българската страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР