Людмил Рангелов​ коментара масовите проверки в полицията за употребата на

...
Людмил Рангелов​ коментара масовите проверки в полицията за употребата на
Коментари Харесай

Адвокат: 5-10% грешки при тестовете за наркотици е недопустимо много

Людмил Рангелов​ коментара всеобщите инспекции в полицията за използването на алкохол и опиати

Броят на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които използват алкохол и опиати по време на работа, е доста дребен. Много малко са и хората, които се татуират. Това счита адвокатЛюдмил Рангелов, предава.

Той сподели, че не му е известно до момента да е имало такива всеобщи инспекции на служители на реда за използването на алкохол и опиати.

„ Това може би е първият случай, когато със специфична заповед на вътрешния министър стартират такива инспекции. Причината е ясна – натрупването на доста такива случаи за малко време. Дори това изненадва и разочарова обществото ”, счита юрист Рангелов.

Той разяснява качеството на дрегерите. „ От една сертифицира лаборатория споделиха, че случаите на неточност са от 2 до 5%. Но един от ръководителите във фармацията сподели - от 5 до 10%. Това са неприемливо доста отклонения. Реакцията на синдикатите е вярна. Нито един чиновник не би трябвало да пострада поради дрегерите, които дават неточности ”, съобщи юристът.

Той разяснява и случая в Шумен, при който момче даде позитивен тест за опиати, а по-късно се оказа, че е ходил на ортодонт.

„ Това провокира огромна вълна от подозрение, че нещо е уредено зад завесата. Това не трябва да се случва. В Германия и Нидерландия са доста точни сходни устройства. Вероятно отново сме внесли и използваме нещо от по-старо потомство ”, сподели юрист Рангелов.

И напомни, че резултатите от такова проучване безусловно могат да разсипят нечий живот.

„ След като е открито, че има данни за приложимост на опиати, съответният чиновник е насочван към кръвна проба. Иначе ще се загуби всякаква правдивост и всякаква истина. Когато си сигурен, че не си използвал опиат и се бориш и докажеш, че не си, няма да стигне до уволняване ”, сподели юрист Рангелов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР