Любовта на музата“ е вторият роман на Ангелина Ангелова в

...
Любовта на музата“ е вторият роман на Ангелина Ангелова в
Коментари Харесай

„Любовта на музата“ e вдъхновяваща история за силата на мечтите

„ Любовта на музата “ е вторият разказ на Ангелина Ангелова в жанра на историческата романтика. Книгата ще излезе в книжарниците у нас на 22 април, събота.

„ Любовта на музата “ ни среща с Теофилия Хедърли, чиято фантазия е да бъде звезда на оперната сцена също като майка си. След като майка ѝ се разболява, тя и сестра ѝ Елена, са поверени на грижите на техния чичо – лорд Дърам. Макар брачната половинка му да гледа на Теа като на прислужница, младата жена е подкрепяна от брата на татко си и стартира да пее в операта. Всичко върви съвсем по ноти досега, в който сестра ѝ Елена не изчезва безследно от пансиона, в който е изпратена. Единствената опция да я открие, е да се съюзи с известния херцог Роузбъри.

Хенри Ричмънд – херцог Роузбъри, не има вяра в любовта. Всъщност не има вяра в нищо и в никого. Предаден от дамата, с която е мислил, че ще прекара живота си, към него витаят какви ли не клюки за това какво тъкмо се е случило с херцогинята. Неочаквано, непозната млада жена провокира интереса му и го притегля все по-силно при всяка тяхна среща. Теа е умна, не се въздейства от мнението на близките и не попада в стандартите на висшето общество. Любовта не седи на дневен ред пред нито един от двамата, само че какво са подготвени да създадат, с цел да я последват?

Романът демонстрира вътрешната битка и израстване на основната героиня. Тя е сложена пред неосъществим избор сред повелите на общността и любовта, и мощната си фантазия да се трансформира в оперна певица – специалност, считана за несъответствуваща за благородна млада дама.

Втъкани в сюжета са и тематики като правото на персонален избор, мястото на дамата в обществото, салдото сред персонален живот и кариера, сестринската любов.

Авторката съумява с доста майсторство да ни запознае с забавни детайлности от света на операта и разкрива повече за мястото на това изкуство в тогавашното общество, за което прави систематично изследване и се съветва със експерт.

„ Любовта на музата “ е история за силата на фантазиите и обичта към изкуството, само че и към най-близките и към самия себе си. Задължително четиво за феновете на „ Бриджъртън “ и историческата сантиментална литература.

„ Исках да опиша историята на една смела жена, която знае кое е призванието ѝ и е подготвена да направи всичко, с цел да върви по своя личен път. “ – споделя Ангелина и добавя, че обликът на основната героиня в романа е бил най-голямото предизвикването: „ Да показва Теа допустимо най-автентично, означаваше да задълбая надълбоко в изкуството. И би трябвало да си призная цялата музикална терминология ме затрудни доста, оказа се много по-лесно да науча порядките на висшето общество. “

„ Любовта на музата “ е завладяваща история за търсенето – на място, на предопределение, на схващане, и за любовта – към изкуството, към фамилията, към себе си. Ангелина Ангелова основава герои, чиито недостатъци и вътрешни битки ги вършат близки на читателя. Теа е трогателен женски облик, който ни увлича в своя път към себепознаването и смелостта да повярваш в фантазиите си. “ – @prettydoesomebooks, Костадина Стоянова

„ Мисля, че не е елементарно да се жонглира с хумора в литературата, границата да се провалиш е доста тънка. Ангелина е задоволително интелигентна и духовита да не го допусне, което ми е едно от обичаните ѝ качества като създател. Всичко това се надгражда с всяко последващо произведение, с цел да стигнем и до „ Любовта на музата “. Положението е връх след връх. Нямам самообладание за още. “ – Полина Павлова

Ангелина Ангелова е създател на книгата „ Сърцето помни “, която си завоюва вежлив банкет от българските читатели. С нея се потапяме в атмосферата на луксозни балове, само че и на консервативни нрави през Викторианската ера. Във времена, когато репутацията и благосъстоянието значат всичко, „ Сърцето помни “ ни демонстрира цената на направения избор, само че и притегателната мощ на обичта. „ Любовта на музата “ е вторият разказ на авторката.  

Ангелина е родом от Варна. Завършва УНСС и работи в огромна софтуерна компания. Пише разкази в гимназията и университета, след което следва дълга пауза и по време на майчинството любовта към писането се възстановява.

Тя живее в София със своя брачен партньор и двете си прелестни момчета. Обича да чете, когато не строи ракетни площадки и влакове-стрела от ЛЕГО с децата си. Печенето на сладкиши я разтоварва, което е голямо благополучие на фамилията ѝ.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР