Любовта на майките към децата им е безгранична, вдъхновяваща, окриляваща

...
Любовта на майките към децата им е безгранична, вдъхновяваща, окриляваща
Коментари Харесай

Магията на майчините думи

Любовта на майките към децата им е безгранична, вдъхновяваща, окриляваща даже лекуваща. Техните мисли и грижи са напълно отдадени на това, рожбите им да бъдат здрави и радостни.

Изследване, споделено от детски психиатър и извършено в Англия, демонстрира силата на майчините думи, които влияят на болните им деца – един елементарен, само че работещ обред, който се извършва всяка вечер. Същността на проучването се състои в следното: когато детето заспива, чакайки дейната фаза на съня, майките стартират да приказват на децата си избрани изречения – „ Обичам те! Гордея се с теб. Радвам се, че ти си моето дете. Ти си най-хубавото дете за мен. ”

Резултатите от опита са съпоставени с индикаторите на други деца, на които е сложена същата диагноза, само че чиито майки не са прошепвали нищо вечер, до момента в който са били до тях. Децата, които са били обсипвани с нежните майчини думи и самопризнания, за това какъв брой скъпи и специфични са те за своите родители, в действителност се възвръщат доста по-бързо – това е магията на майчините думи.

След като психиатърът споделя наблюденията и опита си при лекуването на деца, той стартира да поучава доста родители да опитат тази процедура постоянно и да я трансфорат в ежедневна. Освен, че има действително влияние върху децата, тя сплотява цялото семейство, прави връзката сред родители и деца по-здрава, същинска и съкровена.

Как този способ влияе на децата и какво им дава?

Усещане за фамилиарност – чувство, което не може да се съпостави с нищо друго. Прегръщайки детето си и казвайки му нежни думи, които са значими за вас двамата, вие му давате едно възприятие за сигурност и непосредственост, които му работят успокояващо и му оказват помощ да преодолее по-лесно страха и дискомфорта от което и да е събитие в деня или по-значимо.

Споделяне на нещо значимо - от време на време изобилието от информация или други условия може да накара децата да се държат зле, а това усложнява връзката с тях. Но през нощта, когато се шепне в ушите им какъв брой ги обичате, всички кавги и неприятни усеща изчезват.

Децата усещат любовта ви – експерти в детското развиване и логика на психиката споделят, че има една изключително значима и въздействаща фраза, която би трябвало да споделяме на нашите деца: „ Знаеш ли, че в случай че можех да предпочитам от всички деца в света, щях да избера тъкмо теб! ” Тази фраза работи мощно позитивно на децата, провокира прелестно неспокойствие и наслада. Тя е толкоз значима за тях, тъй като ги кара да усещат, че родителите им ги обичат тъкмо такива, каквито са, осъзнавайки, че те са същински специфични.

В фамилната терапия има такова нещо, определяно като „ лечебни изречения ”, за които се споделя, че могат да трансформират нашето разбиране на света. Обикновено думите са елементарни – за обич, приемане, поддръжка, опрощение. Специалистите настояват, че потреблението на такива изречения към децата вечер преди да заспят, могат да решат доста проблеми.

Как да изберем точните изречения?

Можете да опитате разнообразни изречения, с цел да разберете кои от тях са нужни за вас и детето ви. Има случаи, когато може да изпитвате нужда от тъкмо избрана фраза, значима за вас за съответна обстановка, която да ви донесе възприятие на облекчение и задоволство - в случай че кажете на децата си това, което имат потребност да чуят, те реагират по същия метод. Основното нещо при тези изречения е, че не трябва да ги употребявате и изговаряте автоматизирано. За да превърнете вашите думи в вълшебен и въздействащи, би трябвало да бъдете откровени.

Фрази, които можете да употребявате:

„ Обичам те толкоз доста! ” - няма потребност от пояснение. Колкото по-често и без мотив, толкоз по-добре.

„ Аз съм твоята майка, ти си моето дете. ” – тази фраза може да помогне, в случай че не чувствате прочувствената връзка с детето си.

„ Не е нужно да правиш нищо за мен. Обичам те поради това, което си! ” – за намиране на личния път в живота.

„ Аз и баща ти те обичаме толкоз доста! Ти си нашето дете. ” - детето е част от този дребен, само че задоволителен за него свят - фамилията.

„ Гордея се с теб! ” – изключително, в случай че детето е нестабилно и разколебано в силите си.

Какво може да бъде по-вълшебно и мощно от тези думи, казани от сърцето на една майка? Не забравяйте да поощрявате децата си, да им казвате какъв брой доста ги обичате когато и да е на деня, да ги прегръщате и целувате, да ги галите по косата. Това са моменти, които ще останат в съзнанието им вечно, ще им оказват помощ да пораснат, усещайки силата на любовта и ще могат да раздават тази обич и деликатност на хората към тях. Силата на майчините думи е в действителност огромна и може да промени доста аспекти, свързани с развиването и здравето на детето. Изключителни и изключително въздействащи са думите на английския публицист, стихотворец и публицист, както и най-младият Нобелов лауреат за литература Ръдиард Киплинг:

“Бог не може да бъде на всички места, по тази причина е основал майките. ”
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР