Любовта е повече от метафора. Нейното влияние върху тялото ни

...
Любовта е повече от метафора. Нейното влияние върху тялото ни
Коментари Харесай

Вижте как любовта променя тялото

Любовта е повече от метафора. Нейното въздействие върху тялото ни може да се изясни от науката, да се мери и да се изрази с биохимия, написа fitwell.bg.

Пристрастени към любовта

 1798141

Допаминът е химикал на мозъка, който дава отговор за удоволствието. Той играе основна роля за хазартната взаимозависимост, опиатите и за любовта. Когато човек се влюби, допаминът се покачва. Допаминовата система се засилва от индивидите, които имат специфична значимост за вас, като те са катализатор за тази реакция, тъй че никой различен няма значение за вас в този миг. Допаминът може да се отделя както в начална фаза на връзки, по този начин и на по-късен стадий.

" О " е за окситоцин

 1798140

Окситоцин е химическа съставна част, която построява чувство за непосредственост сред хората. Тя се отделя по време на кърмене, с цел да се усъвършенства връзката сред майката и бебето. Окситоцинът е съществена съставна част на прегръдките, целувките и гальовността, тъй че когато имате предпочитание да се погушкате, то евентуално се дължи на отделянето на съставката.

Тестостерон и пристрастеност

 1798143

Тестостеронът се счита за мъжки хормон, само че той може да се откри в организма и на двата пола. Хормонът е виновен за разпалването на пристрастеността както на мъжете, по този начин и на дамите. Сексуалната възбуденост покачва количеството на тестостерон в кръвта, а част от хормона може да се открие в слюнката. Мъжете имат по-високо равнище на тестостерон, а съгласно изследвания половата пристрастеност се покачва, когато по време на фамилиарност сътрудниците допрат устни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР