Любовта често изненадва, събираща в едно полярни противоположности, среща ни

...
Любовта често изненадва, събираща в едно полярни противоположности, среща ни
Коментари Харесай

Любовта между екстроверт и интроверт

Любовта постоянно изненадва, събираща в едно полярни противоположности, среща ни с „ нашия ” човек, когато минимум чакаме, тук-там, за които не сме предполагали, че е допустимо да ни се случи нещо такова. Психологът Сара Десън споделя, че някои любовни връзки не всеки път имат смисъл за близките, наподобяват необичайно и нелогично. Тя е на мнение, че щастливите двойки в реалност са построени по-малко на подобие и повече върху чувството за баланс. Макар да звучи неестествено, взаимоотношенията сред екстроверт и интроверт са по-успешни, в сравнение с в случай че търсим сътрудник от „ нашия тип ”.

Сара Десън изяснява триумфа в тези връзки с равновесието, което сътрудниците носят един на различен, дружно с техните допълващи мощни страни. Разбира се, както постоянно се случва, положителната връзка във връзката може да се трансформира в предизвикателство.

Интересно е, че взаимоотношенията в любовта сред екстровертен вид персона с интровертна такава, са предмет на проучване от доста психолози и специалисти в региона на връзките и брака. Интровертите постоянно са възприемани като странни, прекомерно затворени, даже непохватни в връзката. Но изследвания сочат, че точно интровертните персони са мощно привлекателни.

На какво се дължи привлекателността на интровертите?

Интровертите са положителни слушатели, постоянно съумяват да предразположат индивида с който поддържат връзка, вникват в проблемите му и могат да дадат съответен съвет за обстановката – всичко това ги прави мечтани събеседници. Според психолозите, в излъчването им, метода им на изложение, даже жестовете има някаква тайнственост, която притегля като магнит. Лоялността, чувствителността, интелигентността и скромността, са другите съществени качества, които ги вършат същински привлекателни.

Как да подобрим връзката в такава връзка?

Основното усложнение в връзката сред екстроверт и интроверт идва от желанието на единия да бъде измежду повече хора, да излиза, да поддържа връзка с разнообразни персони, до момента в който другият избира спокойната атмосфера, персоналното време със себе си или колегата. Според експертите, в основата на сполучливата връзка сред двата вида персони е салдото: баланс на силата, на отговорностите в дома, на обществените отговорности по отношение на условията за уединение, баланс на любовта против страха. Колкото по-различни са сътрудниците, толкоз по-голяма е цената, която връзката може да донесе за личностното им развиване. Основните препоръки, които експертите дават на този вид двойки, с цел да бъде тяхната връзка хармонична, са свързани с:

Компромисите в социализацията: и двете страни би трябвало да положат старания, с цел да се приспособяват към потребностите на колегата си, несъмнено, без това да въздейства отрицателно върху персоналните им чувства. От изключително значение е да не одобряваме потребностите на пoловинката си като лична офанзива, а просто като разнообразни от нашите лични. Уважението към тази различност е водещо в такава връзка.

Търпение: интровертите имат потребност от повече време, с цел да се приспособят, даже към по-обикновени обстановки. За множеството хора това може да наподобява необичайно и неуместно, само че за тях постоянно е предизвикателство. Търпението от страна на колегата им е от изключително значение – нужно е екстровертът във връзката да даде повече време на своята половинка, с цел да се приспособява. Спокойствието в отношението и реакциите към интроверта са изключително значими, не трябва да се подхожда нападателно и да се принуждава към дейности, които носят прекалено много стрес и терзание за този вид персона.

Взаимно почитание: както във всяка друга връзка, уважението към самостоятелните потребности на сътрудниците, също заема значима роля във връзките сред интроверт и екстроверт. Специалистите акцентират, че това почитание към чувствата на колегата не трябва да бъде за сметка на нашите лични. Важно е едната страна да приема потребността на половинката си от уединение и тишина, а пък от своя страна интровертът да прояви схващане към динамичната и обществена природа на екстровертния си сътрудник.

Сериозност и искреност в диалозите: искреността и откритите диалози са в действителност потребни в една екстро-интровертна връзка. Заявявайте тъкмо и ясно това, което мислите, потребностите, терзанията, несъгласието си. Премълчаването и дейностите принудително единствено ще доведат до напрежение, незадоволеност и отчаяние. Интровертите могат да изпитват известно терзание и усложнение да разкрият чувствата си, не ги притискайте, дайте им опция умерено да помислят, само че не се отхвърляйте от полемиката за значимите аспекти във връзката.

Съвместни действия, на които сътрудниците да заложат:



Пътувайте дружно – пътуването постоянно е добра концепция. Потърсете дружно забавни кътчета в градовете и селата близо да вас, направете си поход в планината измежду спокойствието и хубостта на природата или пък се спрете на някоя по-далечна дестинация. Насладете се на времето, което можете да прекарате дружно, обикаляйки красиви места – какъв по прекрасен метод да комбинирате моментите на непосредственост с интензивност и премеждие.

Разнообразни полемики - избирайте забавни тематики за диалог, за които знаете, че сътрудникът има необикновен интерес. Това важи и за двата вида персони. Можете да се подготвите авансово, с цел да покажете, че имате предпочитание да разберете повече за нещата, които го вълнуват, задавайте въпроси, помолете да ви изясни нещо, което не сте разбрали напълно. Тези диалози са един превъзходен метод, с цел да се свържете с другия на по-дълбоко равнище, показвайки му, че макар главните разлики, желаете да се докоснете до ползите на половинката си.

Посещение на културно събитие – интровертите обичат на откриват и научават разнообразни неща, а екстровертите търсят нови места и преживявания. Посещението на кино прожекция, театрална режисура, концерт, музей или галерия е превъзходен метод да се съчетаят удоволствията и потребностите и на двамата сътрудници.

Няма двама души, които да си наподобяват изцяло и в това е тяхната уникалност и мощ. Когато екстровертният човек се свърже с интровертна персона, връзката им може да се развива и обогатява от любовта, добротата и вярата един към различен, смирението, когато нещата станат сложни, желанието да се вникне в достоверността на другия. Пътят към щастието е в приемането, в желанието да разберем индивида до нас и да му позволим да се допре до нашия свят.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР