Любомир Димитров - Любо Гребеца е единственият от бандата за

...
Любомир Димитров - Любо Гребеца е единственият от бандата за
Коментари Харесай

Гребеца лежи до живот за две убийства

Любомир Димитров - Любо Гребеца е единственият от бандата за отвличания на Наглите, който ще лежи в пандиза до живот.

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери присъдата, наложена му на 1 юли м.г. по дело за 2 убийства - на Иван Пайнавелов-Сапата и на Юлиян Лефтеров-Кокошката. Решението е от 28 май т.г. и е дефинитивно, само че претекстовете още не са оповестени.

След арестите през 2009 и 2010 година той единствен от упрекнатите проговори за отвличанията (за 6 от тях и за един опит), само че не стана предпазен очевидец.

Любо Гребеца получи по-ниска присъда от останалите в бандата за присъединяване в похищенията - 10 година затвор, само че до момента в който лежеше зад решетките, един от приятелите му - Данчо Релето, описа за гибелта на Сапата и Лефтеров и вгорчи ориста му

До няколко години приятелите на Гребеца ще излязат на независимост, само че той не. Парите от откупите - над 3 млн. евро, по този начин и не бяха открити.

Любо Гребеца в този момент е в софийския затвор. На 38 година е и, наподобява, ще прекара остатъка от живота си зад решетките, и то при първичен специфичен режим.

Гребеца влиза с останалите Нагли в ареста на 19 декември 2009 година Докато излежаваше присъдата си за съпричастност към 7 отвличания, той направи опит да излезе предварително от пандиза през юли 2017 година, само че не съумя. Междувременно бе арестуван и по делото за убийствата на Сапата и Кокошката. На 23 март 2018 година той бе наказан за гибелта им от Софийския градски съд
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР