Любителският екип, който е поел ангажимент за възстановяването на изстреляния

...
Любителският екип, който е поел ангажимент за възстановяването на изстреляния
Коментари Харесай

Успешно бе установена радиовръзка с “Международния кометен изследовател”

Любителският екип, който е поел ангажимент за възобновяване на изстреляния през далечната 1978 година уред ISEE-3, прочут и под името “Международен кометен откривател ”, съумя да реализира двупосочна радиокомуникация с него.

През идващите дни екипът ще направи оценка на цялостното положение на галактическия уред и ще предприеме стъпки за реализирането на техниките, които ще разрешат на завръщането на апарата в орбита покрай Земята.

 ISEE 3

Космическият уред ISEE-3, прочут още като “Международен кометен откривател ”. Credit: NASA

Първият радиоконтакт с ISEE-3 бе сбъднат с Радио обсерватория “Аресибо ” в Пуерто Рико. Любителите изричат благодарности на целия екип на “Аресибо ”, тъй като без тях дейностите по възобновяване на “Международния кометен откривател ” нямаше да са вероятни.

Преди броени седмици феновете съумяха благодарение на дарения да съберат повече от $125 000, които ще служат за възобновяване на остарелия галактически уред. Ако опитите му по възобновяване са сполучливи, ISEE-3 през това лято ще облети Луната и ще застане едвам на 50 километра над нейната повърхнина. Крайната цел на любителския екип е “Международният кометен откривател ” да бъде върнат в истинската си орбита, в която е бил през 1978 година.

Не е изключено някой ден този галактически уред да посети още веднъж някоя комета.

За повече информация, вижте публикацията на КОСМОС БГ от 22 май.

Страницата на плана във Facebook: http://www.facebook.com/ISEE3Reboot

Уебсайт на плана: http://spacecollege.org/isee3

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР