Любителите на пътешествията ще имат пореден кино празник, който ще

...
Любителите на пътешествията ще имат пореден кино празник, който ще
Коментари Харесай

Пътешествениците влизат в софийските кина от 1 до 15 август

Любителите на пътешествията ще имат следващ кино празник, който ще се организира в първата половина на август с извънредни министър председатели в София и доста хрумвания за нови дестинации.

За 15 дни фестивалът „ Кино за пътешественици ” ще покаже 17 кино пътешествия - от безкрайните пясъци на Сахара, през прашните пътища на Етиопия и хладната хубост на Исландия до красивите културни монументи на Исфахан.

Фестивалът ще стартира с кино лентата „ Сами из Азия ” , представящ вълнуващото странствуване на Илайджа Пост и възрастния му чичо из непознатите кътчета на Китай през Лаос и Тайланд до красивия храмови комплекс Ангкор Ват в Камбоджа. Преди прожекцията на кино лентата Мариана Панайотова ще показа за своето престояване в Източен Китай и престоя си в град Нандзин.



Ден преди началото - на 31 юли, ще се състои вечер отдадена на Япония, по време на която Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще опишат за своите завършения в Страната на изгряващото слънце, а извънредно ще бъде показан филмът „ Глътка чай ”.

Здравко Григоров даже ще (се опита да) направи обичаен японски сладкиш, даде обещание самия той в ефира на Радио София от Саарбрюкен

Сред заглавията са още „ От Кейптаун до Кайро с трен ” на южноафриканеца Ник Шоу (4 август), „ Камино де Сантяго “ (5 и 15 август) на швейцарските режисьори Йонас Фрай, Мануел Швайцер, „ Исландия едновременно “ (6 август), „ По пътищата на Куба “ (8 август), „ Крепост ” , представящ от близко Приднестровието (10 август), „ Спомени от Изтока ” (13 август) - историята на странник от ледена Финландия, посветил живота си на монголските митове и японската лирика, и други.

Някои от прожекциите ще бъдат съпроводени със особено показване и разкази на българи пътешественици, които имат директни усещания от съответните страни.

Чуйте целия диалог на Катя Василева с уредника Здравко Григоров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР