Любителите на часовници по света са много, но има една

...
Любителите на часовници по света са много, но има една
Коментари Харесай

Любопитно за колекционерите на съветски часовници

Любителите на часовници по света са доста, само че има една забавна група, която е обединена под името “Бюро за разузнаване на съветските часовници ”.

Неин основател е Джърси Роза от Лансинг, Мичиган. Той основава групата преди няколко години, като събира хора с ползи към руските часовници. Facebook групата е затворена и там се влиза единствено с покана. Ако някой има въпроси по отношение на руските часовници и сте се ровили из интернет по този въпрос, той може просто да Ви откри. Неговият псевдоним е Брокерът.

„ Аз съм индивидът, който непрестанно свързва останалите с продажбата “, споделя Роза.

Интересни са и другите колекционери. Един от тях е “Вампирa ” от Малайзия, който постоянно е на линия с цел да прави покупко-продажби с часовниците. В групата има и италианец с псевдоним “Астронавтa ”, който е профилиран в руски часовници, свързани с галактическите задачи на Съюз на съветските социалистически републики. “Копелето ”, най-младият от групата, живее в Холандия.

Това е занимание, което им дава относително на ниска цена метод да се свържат с един отминал свят. Работещ, внушителен и евентуално достоверен часовник от руската ера може елементарно да бъде открит в интернет за под 100 $, а в някои случаи и за към 50.

Дашиъл Оутман-Станфорд е един от най-запалените колекционери и назовава себе си „ руски часовник “, а приятелите му го назовават ​​ ”Каталогa ”.

Неговият уеб страница Watches of the USSR, разкрива за какво. Той сплотява акценти от неговия богат списък от към 3000 часовника.

„ Защо руски часовници? “ пита той на уеб страницата си. „ Аз не съм колекционер на часовници, колкото съм колекционер на история и просвета – ​​фрагменти от живот, който в миналото е бил. И в действителност, тези часовници имат невероятна история за описване. “

„ Намирам руските дизайни за забавни, кирилицата е екзотична и примамлива, историята е безпределно увлекателна, цените са налични и броят на вариациите е умопомрачителен “, написа роденият в Тексас Оутман-Станфорд, който в този момент живее в някогашната руска република Естония.

Подобно на Роза, Оутман-Станфорд е изумен от надеждността на руските часовници.

Съветската часовникарска промишленост води началото си от тогавашния промишлен център на Америка. Съветският водач Сталин, заради липса на индустриални мощности, търси помощ от чужбина и намира такава в Кантон, Охайо. Оборудването и ноу-хауто за Първата фабрика за държавни часовници в Москва са импортирани от Dueber-Hampden Watch Co., компания, която банкрутира в края на 20-те години на предишния век. Тъй като Съветският съюз нямат квалифицирана работна ръка, идват и американски служащи, които са възнаградени обилно за напъните им. Съветите също по този начин са донесли технологии от места като Франция и Швейцария, с цел да подобрят своето часовникарство. Победата над нацистка Германия във Втората международна война също дава подтик на руската часовникова промишленост.

Постепенно са основани много заводи в цялата страна, които са произвели стотици милиони часовници, преди Съюз на съветските социалистически републики да се разпадне през 1991 година.

Роза споделя, че часовниците са се трансформирали в знак на руската резистентност и горделивост от страна, която се е обединила, с цел да победи нацистка Германия и да се трансформира в международна суперсила.

Една от най-известните руски марки часовници е “Победа “. Името е поръчано непосредствено от Кремъл след Втората международна война, съгласно уеб страницата на производителя Ракета. Часовниците “символизират силата на волята и героизма на съветския народ ”, написа уебсайтът.

„ Има чувство за неотстъпчивост в часовниците им “, споделя Роза, описвайки ги като „ здрави “.

„ Чувстваш се, като че ли слагаш танк на китката си “, споделя той, признавайки, че военната връзка е това, което в началото го притегля.

Вампирa, споделя, че военните модели не го интересуват доста. Той обича дизайни, основани на полярни експедиции или галактически полети. Неговата сбирка наброява над 500 часовника от руската ера.

Ако сте колекционер, с цел да подобрите възможностите си да получите обективна цена за достоверен часовник, Бюрото на съветските часовници ” поучава да обърнете внимание на рецензиите.

Членовете на групата имат контакти тук-там като Испания, Италия, Русия, Румъния, като търсят от битпазари съответни часовници, които желаят да прибавят към сбирките си. Някои от десетките марки, които се търсят, включват гореспоменатите Победа и Ракета, както и “Командирские ”, “Секонда ”, “Слава ”, “Стрела ” и “Восток ”.

И даже в случай че придобиването се окаже подправено,  цената – евентуално под 100 $ – си заслужава опита.

Когато Роза желае нещо, той постоянно ще се съветва с мистериозна фигура, известна като Оракулa, украинец, който поддържа връзка единствено по имейл.

„ Оракулa в никакъв случай не приказва с никого персонално “, споделя Роза, само че „ той знае всичко… “

 

Снимка: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР