Любителите и собственици на кучета от порода булдог организират барбекю

...
Любителите и собственици на кучета от порода булдог организират барбекю
Коментари Харесай

Булдоци и техните стопани се събират на барбекю в Пловдив

Любителите и притежатели на кучета от порода булдог провеждат барбекю за четириногите си другари. В събота, в 10 часа те канят всички на събитието в Кучешката пекарна, където с изключение на надяждане с кучешки лакомства, ще има скара за стопаните им и галерия. 
Прочетете още
Събитието ще направи денят за вас и всеки член на фамилията ви, без значение от броя на краката и съществуване на опашка занимателен, радостен и несравним. Срещнете се с доста другари и себеподобни, запознайте се с хора със същата пристрастеност и обич към булдоците, приканват уредниците. 

Много хора считат, че френският булдог е куче, което е със яростен темперамент и яки челюсти, които оказват помощ на относително дребното животно да е победител в борбите с по-едри кучета. Наистина, предците на френския булдог са английски булдози, които са фамозни със своята мощ и храброст. Сред предците на френския булдог са и американските булдози, които са известни с качествата си на охранители и са много свирепи. Но в действителност френският булдог е бил основан от селекционерите като декоративно кученце. Поради тази причина френският булдог е мил и другарски надъхан. Той е подобаващ както за фамилии с дребни деца, по този начин и за възрастни хора.

Френските селекционери са на мнение, че съвременният френски булдог дължи типа си и качествата си най-много на испанските булдози - рядка порода, която през днешния ден към този момент не съществува. Те били кръстосвани с британски и американски булдози. Това се е случило през XIX век. Първоначално френските булдози са били любимци на дребни търговци. Тази порода станала обичана на френската бохема, а по-късно на аристократите и на политиците. Преди един век френският булдог се е считал за една от най-елитните породи и някои екземпляри се продавали по 5000 $.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР