Любимият на цяла България ученически духов оркестър от Велико Търново

...
Любимият на цяла България ученически духов оркестър от Велико Търново
Коментари Харесай

Духовно огледало и Джуниър Бенд откриват Аполония с грандиозно шоу

Любимият на цяла България училищен духов оркестър от Велико Търново „ Джуниър Бенд ” ще даде старт на тазгодишната Аполония с величествен концерт.  Празниците на изкуството в Созопол се откриват на 28 август и ще продължат до 5 септември.



Фондация „ Аполония ” и Сдружение „ Духовно огледало ” са възнамерявали необикновен театър от музикални импровизации за откриването.

Талантливите деца от СУ „ Емилиян Станев ” от Велико Търново ще имат достойнството да „ отворят ” пътя на Аполония 2022 с грандиозно шоу в амфитеатъра на Созопол в неделя. Болярите от Детския духов оркестър „ Джуниър Бенд ” са замислили едночасов театър, с който ще оставят незабравими чувства в жителите и гостите на града.



По време на Празниците на изкуството близо 90 надарени деца от цялата страна ще покажат на гостите на Аполония ателиета навън, в които ще творят пъстри картини върху текстил, стъкло, чадъри и хартия. Зоната в Градската градина на Созопол (пред Централния плаж) ще се трансформира в изложба до морето още от 27 август с маси-работилници, на които младежите ще показват тънкостите на сътворяването на невероятни хубости.



Други хлапета ще показват и последните си творения – риби от пъстри мъниста. Красивите и шарени картини, кукли, риби, излезли от въодушевените детски въображения, са сътворени в летните школи на Сдружение „ Духовно огледало ”.

По време на летния отдих, комбиниран със обществената услуга „ Обучения за придобиване на умения ” малчуганите и младежите се предизвикват да развиват гениите си в разнообразни посоки – приложно изкуство, спектакъл, тенис и други По време на работилниците навън в Созопол всеки ще може да се спре и да види какви тънкости употребяват децата, с цел да рисуват цветя, риби и пеперуди върху стъкло и плат.



Младежи ще покажат и по какъв начин се вършат риби от мъниста. В Градската градина на Созопол ще бъде подредена и най-новата експозиция „ Пеперудените чадъри ”. Деца от Бургас ще покажат в школа навън по какъв начин се създават пана от вълна. Сдружение „ Духовно огледало ” е провело невероятната детска галерия с работилници онлайн по време на Аполония 2022. В празниците ще вземат участие към 90 дребни гении и техните преподаватели от цялата страна. Жителите и гостите на красивия ни морски град ще могат да се заредят с пъстрото детско творчество на 27, 28 и 29 август.

Вечерта на 29 август красивите детски произведения и невероятната групировка „ Джуниър Бенд ” ще се пренесят на площада в Царево.



Сътрудничеството сред Сдружение „ Духовно огледало ” и Фондация „ Аполония ” продължава повече от 20 година

Цветният празник, сътворен от усмивките и гениите на децата, се реализира в партньорство сред Сдружение „ Духовно огледало ” и Фондация „ Аполония ” и с поддръжката на Центъра за развиване на човешките запаси и стратегия „ Еразъм + ”. Организаторите канят децата на Созопол и гостите на града да вземат участие в занимателните ателиета и да се насладят на концертите и дефилетата на „ Джуниър Бенд ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР